Uien 'camping' brood met gemarineerde feta

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 07/08/2022 - 09:00
Bereidingswijze
-Doe de fetablokjes in een bakje met een lekvrij deksel en meng de kruidentakjes, knoflook en citroenschil erdoor. Voeg de peperkorrels toe, bedek ze met olijfolie en sluit ze af. Bewaar gekoeld tot gebruik.

Bereid het vochtige brood:
-verwarm de olie in een kleine koekenpan en fruit de ui, rozemarijn en wat zout en peper op laag vuur gedurende 10 minuten tot ze zacht en licht goudbruin zijn. Laat afkoelen en zet opzij in een bak.
-Doe de bloem en het zout in een kom en wrijf de boter erdoor tot een egaal mengsel.
-Als je klaar bent om te koken, roer je het uienmengsel door de bloem en werk je geleidelijk in de karnemelk tot een licht plakkerig deeg. Neem het deeg en rol het met licht bebloemde handen op een plank uit tot een blok van 20-22 cm. Herhaal dit om 8 houtblokken te maken en wikkel vervolgens elk stuk in een strakke spiraal rond een spies.
-Bak het brood ongeveer 15 minuten boven het vuur, regelmatig kerend, tot het aan alle kanten licht verkoold is. Het kan nodig zijn om het brood te verlagen of te verhogen zodat het bakt maar niet verbrandt.
-Het brood is klaar als het hol klinkt als je erop klopt.
-Laat 5 minuten afkoelen en haal dan van de stokjes.
(Of bak op het fornuis in een grillpan, draai regelmatig tot ze bruin zijn en hol klinken als je erop klopt.)

-Serveer het brood terwijl het nog warm is met de gemarineerde feta, wat honing om over te sprenkelen en gerookt paprikapoeder als je wilt.
Afbeelding
Uien 'camping' brood met gemarineerde feta
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een broodrecept dat u boven het open vuur kunt bereiden . Damper is een Australisch kampvuurbrood, maar het is net zo goed gekookt op een BBQ . Scheur af en geniet hier van de gemarineerde feta voor een heerlijke lunch of voorgerecht.

 
Ingrediënten
400 g feta, in grote stukken gesneden
enkele takjes verse tijm en rozemarijn, gepureerd
1 teen knoflook, in plakjes
dun gesneden schil 1 citroen
1/4 tl roze peperkorrels, lichtjes verpletterd
Olijfolie om de kaas te bedekken
Heldere honing en gerookte paprika om te serveren (optioneel)

Voor het uienbrood :
1 el olijfolie
1 kleine rode ui, fijngesnipperd
1 tl gehakte verse rozemarijn
300 g zelfrijzend bakmeel, plus extra om te bestuiven
1 tl zout
20 g boter, in blokjes
200 ml karnemelk
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank; deegroller; houten spiesjes of dikke rozemarijnstengels gewikkeld in folie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Australisch
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1492746
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - delicious
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester