Bereidingswijze
- dep de visfilets droog
- klop de eieren los in een ondiepe kom en zet apart. Meng op een bord de kruiden en bloem. Voeg de paneermeel toe aan een apart bord.
-Haal de vis door het bloemkruidenmengsel, dompel hem dan in het losgeklopte ei en schud het overtollige ei eraf. Haal de vis vervolgens door het paneermeel.
-Plaats verschillende stukken gepaneerde vis in de mand van de heteluchtfriteuse en spuit de bovenkant van de gepaneerde vis in met oliespray (afhankelijk van de grootte van uw friteuse moet u mogelijk in porties koken).
-bak op de luchtfrituurstand gedurende 10-12 minuten op 165°C, halverwege omdraaien, of tot de vis goudbruin is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork. Spuit gepaneerde vis indien nodig met meer oliespray.
-Haal de vis er voorzichtig uit en serveer met een schijfje citroen en tartaarsaus om te dippen
- klop de eieren los in een ondiepe kom en zet apart. Meng op een bord de kruiden en bloem. Voeg de paneermeel toe aan een apart bord.
-Haal de vis door het bloemkruidenmengsel, dompel hem dan in het losgeklopte ei en schud het overtollige ei eraf. Haal de vis vervolgens door het paneermeel.
-Plaats verschillende stukken gepaneerde vis in de mand van de heteluchtfriteuse en spuit de bovenkant van de gepaneerde vis in met oliespray (afhankelijk van de grootte van uw friteuse moet u mogelijk in porties koken).
-bak op de luchtfrituurstand gedurende 10-12 minuten op 165°C, halverwege omdraaien, of tot de vis goudbruin is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork. Spuit gepaneerde vis indien nodig met meer oliespray.
-Haal de vis er voorzichtig uit en serveer met een schijfje citroen en tartaarsaus om te dippen
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Air Fryer-vis is perfect van binnen met een paneermeel dat goudbruin en krokant kookt zonder veel olie! Werkt met elke witte vis zoals tilapia of kabeljauw.
Ingrediënten
4 visfilets zonder been, witvis zoals tilapia of kabeljauw
2 eieren
62,5 g bloem
0,5 theelepel gemalen paprika
0,5 theelepel uienpoeder
0,5 theelepel knoflookpoeder
0,5 theelepel zout
0,25 theelepel gemalen zwarte peper
80 g panko paneermeel
Oliespray
Partjes citroen en tartaarsaus, voor erbij
2 eieren
62,5 g bloem
0,5 theelepel gemalen paprika
0,5 theelepel uienpoeder
0,5 theelepel knoflookpoeder
0,5 theelepel zout
0,25 theelepel gemalen zwarte peper
80 g panko paneermeel
Oliespray
Partjes citroen en tartaarsaus, voor erbij
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492734
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht