Bereidingswijze
Klop een dressing van bovenstaande ingrediënten of maak een eigen dressing naar smaak
Verdeel de slamelange over 2 borden en verdeel er de peen, komkommer, radijs, snoeptomaatjes en de appelplakjes over.
Verdeel er de warm gerookte zalm over , besprenkel met de dressing en garneer de salade met peterselie en de bosui. Serveer eventueel met een lekker broodje of een stevige snee volkoren brood met roomboter.
Verdeel de slamelange over 2 borden en verdeel er de peen, komkommer, radijs, snoeptomaatjes en de appelplakjes over.
Verdeel er de warm gerookte zalm over , besprenkel met de dressing en garneer de salade met peterselie en de bosui. Serveer eventueel met een lekker broodje of een stevige snee volkoren brood met roomboter.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze salade is ontstaan uit : geen zin om lang in de keuken te staan, broeierig weer én een restverwerking van diverse groente. Super lekker met de warm gerookte zalm en de fijne dressing en een lekker broodje voor de man des huizes.
Ingrediënten
100 gram krulmelange( of andere sla naar keuze)
100 gram snoeptomaatjes gewassen en in vieren gedeeld
90 gram komkommer gehalveerd, zaadjes verwijderd en in dunne halve maantjes gesneden
stukje winterpeen julienne gesneden
3 radijsjes gehalveerd in plakjes
2 bosui in ringetjes
5 gram bladpeterselie gesnipperd
1/2 pink Lady ( of appel naar keuze) gewassen en ongeschild , klokhuis verwijderd en in dunne plakjes
1 warm gerookte zalm in vlokken geplukt
DRESSING
10 ml olijfolie
sap van 1/2 citroen
kneepje agave siroop of honing
peper en zout naar smaak
ruim 1 tl gedroogde dille
1 1/2 tl zachte mosterd
1 kleine el mayonaise
100 gram snoeptomaatjes gewassen en in vieren gedeeld
90 gram komkommer gehalveerd, zaadjes verwijderd en in dunne halve maantjes gesneden
stukje winterpeen julienne gesneden
3 radijsjes gehalveerd in plakjes
2 bosui in ringetjes
5 gram bladpeterselie gesnipperd
1/2 pink Lady ( of appel naar keuze) gewassen en ongeschild , klokhuis verwijderd en in dunne plakjes
1 warm gerookte zalm in vlokken geplukt
DRESSING
10 ml olijfolie
sap van 1/2 citroen
kneepje agave siroop of honing
peper en zout naar smaak
ruim 1 tl gedroogde dille
1 1/2 tl zachte mosterd
1 kleine el mayonaise
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, saladeborden, kommetje
Leuke tips
Lekker met een broodje of een stevige boterham met roomboter.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492733
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht