Mosselen uit de koekenpan

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 07/07/2022 - 12:06
Bereidingswijze
Zet een koekenpan op hoog vuur, doe de olie en de verse mosselen in de pan.
Voeg tijm, rozemarijn, knoflook, peper en scheut witte wijn toe.
Zet een deksel op pan. Na zo'n 3 minuten zijn de mosselen gaar gestoomd.
Voeg een klont gezouten boter, limoensap en verse koriander toe.
Zet de pan zo op tafel voor een sharing gerecht.
Afbeelding
Mosselen uit de koekenpan
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Yes! het mosselseizoen is weer begonnen dus weer net als met de Hollandse nieuwe lekker aan de vis , schaal en schelp dieren.
En ik als halve zeeuw ( halve zool ook maar goed das een ander verhaal ) kan dat natuurlijk niet overslaan.
Ingrediƫnten
500 g verse mosselen
2 el (olijf) olie
10 g verse tijm
10 g verse rozemarijn
5 g grofgesneden verse koriander/ ik kan er niet tegen gebruik dan krul peterselie ( zie tips ook nog )
1 teen knoflook
scheut witte wijn/ of bier
1 klont gezouten boter ( zeeuws natuurlijk )
limoensap naar smaak
peper
Hulpmiddelen & keukengerei
grote koekenpan met deksel
Leuke tips
gebruik je peterselie dan kan dat rauw maar ook met wat olie even knapperig aanbakken , laat dan uitlekken op papier en voeg later toe, je kunt ook 2 schalen maken 1 met peterselie en 1 met koriander.
Lekker je eigen sausjes erbij doen , smuweb staat er vol mee en genieten!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1492731
Homepage ID
2289241
Teller
0
Bron
Nederlands mosselburo
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hans3333