Bereidingswijze
1 Kruid het vlees met peper en zout en bestrijk het met een laag honing. Doe daar vervolgens een royale laag mosterd overheen en werk af met een handvol fijngesnipperde rozemarijn. Wikkel het vlees in vershoudfolie en leg het 3 uur in de koelkast om te marineren.
2 Kook de aardappelen een kwartiertje voor in de schil. Giet af en verpak ze in aluminiumfolie. Kook de boontjes 8 à 10 minuten in een pan met veel lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Pel en snipper de rode ui. Maak een dressing van de rode ui, wijnazijn, olijfolie, peper en zout en maak er de boontjes mee aan. Zet in de koelkast tot gebruik.
3 Haal het varkenshaasje uit de vershoudfolie. Bak het rondom twee minuten aan in de pan of op de barbecue, tot het een goudbruin korstje heeft.
4 Verpak het vlees in een papillot van aluminiumfolie, kruid nog wat bij met barbecue- of vleeskruiden en laat garen op de barbecue tot het vlees mooi rosé is. Leg er ook de aardappelen bij en laat ze goed warm en gaar worden.
5 Neem het varkenshaasje van de grill en laat nog even rusten in de folie. Serveer met de boontjessalade en de aardappelen, met kruidenboter erbij.
2 Kook de aardappelen een kwartiertje voor in de schil. Giet af en verpak ze in aluminiumfolie. Kook de boontjes 8 à 10 minuten in een pan met veel lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Pel en snipper de rode ui. Maak een dressing van de rode ui, wijnazijn, olijfolie, peper en zout en maak er de boontjes mee aan. Zet in de koelkast tot gebruik.
3 Haal het varkenshaasje uit de vershoudfolie. Bak het rondom twee minuten aan in de pan of op de barbecue, tot het een goudbruin korstje heeft.
4 Verpak het vlees in een papillot van aluminiumfolie, kruid nog wat bij met barbecue- of vleeskruiden en laat garen op de barbecue tot het vlees mooi rosé is. Leg er ook de aardappelen bij en laat ze goed warm en gaar worden.
5 Neem het varkenshaasje van de grill en laat nog even rusten in de folie. Serveer met de boontjessalade en de aardappelen, met kruidenboter erbij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk varkenshaasje van de BBQ met prinsesboontjes en patatten . Volledige BBQ maaltijd . Alvorens we met het vlees beginnen, marineren we het minstens 3 uur in de koelkast .
Ingrediënten
varkenshaasje van circa 800 g
verse rozemarijn1 handje
4 el mosterd
2 el honing
barbecuekruiden
peper en zout
Voor de boontjessalade :
400 g prinsessenboontjes
1/2 rode ui
1 el witte wijnazijn
3 el olijfolie
peper en zout
Voor de aardappelen :
8 vastkokende aardappelen
125 g kruidenboter
verse rozemarijn1 handje
4 el mosterd
2 el honing
barbecuekruiden
peper en zout
Voor de boontjessalade :
400 g prinsessenboontjes
1/2 rode ui
1 el witte wijnazijn
3 el olijfolie
peper en zout
Voor de aardappelen :
8 vastkokende aardappelen
125 g kruidenboter
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492730
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht