Aardappelsalade met geroosterde knoflook, ei en ansjovisdressing

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/06/2022 - 09:09
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappeltjes goed schoon. Kook ze gaar in de schil, giet af en laat afkoelen. Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten, giet af en spoel ze met koud water. Pel de eieren.
2 Snij de bol knoflook doormidden. Besprenkel beide helften met olijfolie. Leg ze met de vlakke kant op de bakplaat en laat 10 minuten bakken in de oven, tot de knoflook zacht is. Laat even afkoelen en duw de teentjes eruit.
3 Mix alle ingrediënten voor de ansjovisdressing tot een gladde saus.
4 Halveer de afgekoelde aardappeltjes en leg ze op een serveerschaal.
5 Snij de hardgekookte eieren in plakjes. Pel de ui en snij in dunne ringen. Verdeel het ei, de ui en de knoflook over de aardappelen. Kruid met peper en zout. Werk af met tuinkers en bedruppel met de ansjovisdressing.
Afbeelding
Aardappelsalade met geroosterde knoflook, ei en ansjovisdressing
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke aardappelsalade, net iets anders ....
Ingrediënten
1 kg nieuwe aardappelen (kleine)
1 bolknoflook
1 ui
1 bakje tuinkers
4 eieren
5 ansjovisfilets
2 el citroensap
1 el citroenschil (geraspt)
75 g mayonaise
75 g yoghurt
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1492728
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester