Gezonde Courgette-roomsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/05/2022 - 08:52
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg knoflook en uien toe en bak 3-4 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
-Courgette, bouillon en water toevoegen. Breng aan de kook, dek af en zet het vuur laag tot medium.
-Optioneel: Schep af en toe bruin schuim (schuim) van het oppervlak.
-Kook 15 - 20 minuten of tot de courgette heel zacht is.
-Gebruik een staafmixer om tot een gladde massa te kloppen
-Roer de room en melk erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe.

-Schep in kommen, roer er desgewenst een vleugje room over, een snufje geraspte Parmezaanse kaas en nog wat peper. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Afbeelding
Gezonde Courgette-roomsoep
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Je hebt niet veel room nodig om een Romige Courgettesoep te maken, omdat de natuurlijke textuur van gekookte courgette zich vermengt tot een dikke, zijdezachte soep. Dit is ultra lekker en toch slechts 220 calorieën voor een grote kom, of 98 calorieën als je de room overslaat!
Ingrediënten
1 el olijfolie of boter
2 teentjes knoflook, gehakt
1 grote ui, gesnipperd (bruin, geel of wit)
1 kg courgettes, in plakjes van 1,5 cm gesneden, grotere gehalveerd
750 ml groente- of kippenbouillon, bij voorkeur zoutarm
250 ml water
185 ml room
250 ml melk
GARNERING:
â–¢ Crème, om te draaien
â–¢ Fijn geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492726
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Nagi
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester