Koude maïssoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/05/2022 - 08:43
Bereidingswijze
-Snijd de maïskorrels van de kolven en doe ze in een kom.
Maisbouillon:
-Snijd de kolven doormidden. Doe in een grote pan met het water. Breng aan de kook, zet dan op middelhoog en laat 30 minuten sudderen. Zeef - het moet 2 liter zijn. Als het veel meer is, laat het dan sudderen om te verminderen. Indien minder, bijvullen met water.
- Bundel het laurierblad, de tijm, de zwarte peperkorrels en de korianderzaadjes losjes in een klein stukje kaasdoek om een ​​sachet te maken. Bind vast met kooktouw om vast te zetten.
- Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg ui, bleekselderij, prei en knoflook toe. Bak 4-5 minuten tot ze zacht zijn.
-voeg maïskorrels toe en kook 6 tot 7 minuten.
-Voeg de maïsbouillon en het zakje toe. Breng het aan de kook en laat het 20 minuten sudderen.
-Voeg de room toe en kook 3 minuten.
-Verwijder het zakje.
-Mix in porties in een blender op hoge snelheid tot een gladde massa.
-passeer door een fijne zeef.
-Proef en voeg indien nodig meer zout toe.
-laat afkoelen en breng het over naar de koelkast om volledig af te koelen. Bedoeld om gekoeld of koel te serveren, maar ook heerlijk op kamertemperatuur of warm!

Hoe te serveren?
- In shotglaasjes als canapé, theekopjes als klein voorgerecht of kommen als maaltijd met stukjes knapperig brood. Garneer met korrels gebakken in boter met plakjes groene ui en een scheutje extra vierge olijfolie (basilicumolie zou nog ongelooflijker zijn!).
Afbeelding
Koude maïssoep
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een zijdezachte en koude maïssoep die romig, zoet en uiterst verfrissend is. Het is een soep die bedoeld is om gekoeld of op kamertemperatuur te worden geserveerd, maar hij is net zo sensationeel als hij warm wordt geserveerd.

Gebruik voor de beste resultaten verse maïskolven wanneer ze op hun hoogtepunt zijn (en het goedkoopst!) Maar als bevroren maïs alles is wat je hebt, kun je dat in plaats daarvan gebruiken!
Ingrediënten
Maïs bouillon:
8 verse gele maïs stengels en 3 liter water
( 10 kopjes bevroren maïs, en in plaats van maïsbouillon te maken, laat je de soep sudderen met 2 liter )

100 g ongezouten boter
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1/2 ui, fijn gesneden
1 stengel bleekselderij, in plakjes
1/2 prei, alleen het witte gedeelte, fijngesneden
1 tl zout
25 cl room
KRUIDENKRUIDZAKJE :
2 takjes tijm
1 laurierblad, bij voorkeur vers, anders gedroogd
1 tl zwarte peperkorrels
1 tl korianderzaad
OPTIONELE GARNERING:
Extra maïskorrels, goudbruin gebakken in boter met een snufje zout en peper
50 g groene ui (pijpajuin) , fijn gesneden
Leuke tips
VOORZICHTIGHEID bij het mixen !
- Hete vloeistof + goed afgesloten blenderdeksel = soepexplosie! Om dit te voorkomen, moet u ofwel afkoelen voordat u het mengt. OF verwijder het deksel van de vultrechter in het blenderdeksel. Bedek het blootliggende gat met een opgevouwen theedoek terwijl je hete vloeistof mixt.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492725
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pinterest - chef = Nagi
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester