Bereidingswijze
-Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
-Voeg de ui toe en bak ongeveer 5 minuten - regelmatig roeren.
-Voeg de knoflook, geplette rode peper en kruiden toe en bak nog 1-2 minuten voordat je de geplette tomaten en wijn toevoegt.
-Voeg zout en peper naar smaak toe, roer goed, zet het vuur laag en laat 30 minuten pruttelen .
-Voeg de ui toe en bak ongeveer 5 minuten - regelmatig roeren.
-Voeg de knoflook, geplette rode peper en kruiden toe en bak nog 1-2 minuten voordat je de geplette tomaten en wijn toevoegt.
-Voeg zout en peper naar smaak toe, roer goed, zet het vuur laag en laat 30 minuten pruttelen .
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is geweldig over pasta en noedels - en zo eten we het meestal - maar het is ook leuk om in de buurt te zijn voor hamburgers, friet of stoofschotels
Ingrediënten
1 blik geplette tomaten
3 eetlepels olijfolie
1 middelgrote witte ui, fijngesnipperd
2 eetlepels verse basilicum, grof gehakt
2 eetlepels verse peterselie, grof gehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 theelepel gemalen rode peper
12 cl droge witte wijn (of kippenbouillon)
1/2 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
3 eetlepels olijfolie
1 middelgrote witte ui, fijngesnipperd
2 eetlepels verse basilicum, grof gehakt
2 eetlepels verse peterselie, grof gehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 theelepel gemalen rode peper
12 cl droge witte wijn (of kippenbouillon)
1/2 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
Leuke tips
*Eenmaal afgekoeld kun je deze saus tot een maand invriezen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492716
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest chef = Ashley Manila
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch