Bereidingswijze
-Meng in een mengkom bloem, bakpoeder, nootmuskaat en zout. Snijd met 2 messen of een deegblender de koude boter erdoor tot het mengsel op grove kruimels lijkt.
-Roer de suiker en krenten erdoor.
-Maak een kuiltje in het midden en voeg het ei en de melk toe.
-Meng met een vork de ingrediënten door elkaar tot het deeg een geheel vormt.
-Bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg vervolgens uit tot ongeveer de dikte van je pink
-Steek uit met een ronde uitsteker. (Blijkbaar moeten de randen traditioneel ook gegroefd zijn!)
-Rol de garnituur opnieuw uit en steek meer rondjes uit.
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Vet licht in met bakspray of een beetje boter.
-Plaats zoveel rondjes als er op de pan passen zonder elkaar aan te raken.
-Bak ongeveer 3-4 minuten aan de eerste kant. Voorzichtig omdraaien.
-bak nog een minuut of 3. (Als bodems te donker worden, te snel, zet dan het vuur lager!)
Haal uit de pan en leg op een rooster.
Bestrooi onmiddellijk met een beetje suiker.
-Roer de suiker en krenten erdoor.
-Maak een kuiltje in het midden en voeg het ei en de melk toe.
-Meng met een vork de ingrediënten door elkaar tot het deeg een geheel vormt.
-Bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg vervolgens uit tot ongeveer de dikte van je pink
-Steek uit met een ronde uitsteker. (Blijkbaar moeten de randen traditioneel ook gegroefd zijn!)
-Rol de garnituur opnieuw uit en steek meer rondjes uit.
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Vet licht in met bakspray of een beetje boter.
-Plaats zoveel rondjes als er op de pan passen zonder elkaar aan te raken.
-Bak ongeveer 3-4 minuten aan de eerste kant. Voorzichtig omdraaien.
-bak nog een minuut of 3. (Als bodems te donker worden, te snel, zet dan het vuur lager!)
Haal uit de pan en leg op een rooster.
Bestrooi onmiddellijk met een beetje suiker.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Soms zijn de eenvoudigste recepten de beste.
Neem bijvoorbeeld Welsh Cakes. Het wordt gewoon niet veel eenvoudiger en eenvoudiger dan Welsh Cakes, maar toch zijn ze zo ongeveer een van de lekkerste dingen op aarde. Warm geserveerd met een beetje boter OF op kamertemperatuur met wat jam.
Zoals scones, maar dan anders.
Neem bijvoorbeeld Welsh Cakes. Het wordt gewoon niet veel eenvoudiger en eenvoudiger dan Welsh Cakes, maar toch zijn ze zo ongeveer een van de lekkerste dingen op aarde. Warm geserveerd met een beetje boter OF op kamertemperatuur met wat jam.
Zoals scones, maar dan anders.
Ingrediënten
200 g bloem
1 tl bakpoeder
1/8 tl nootmuskaat
snufje zout
100 g boter, koud
50 g suiker
60 g krenten (gedroogd)
1 ei
2 el melk
Topping
1 - 2 eetlepels suiker, om te bestrooien
1 tl bakpoeder
1/8 tl nootmuskaat
snufje zout
100 g boter, koud
50 g suiker
60 g krenten (gedroogd)
1 ei
2 el melk
Topping
1 - 2 eetlepels suiker, om te bestrooien
Hulpmiddelen & keukengerei
rond uitstekertje
Leuke tips
Met dit recept maak je 12 taarten met een koekjesvormer van circa 6 cm
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492714
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = jo and Sue
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch