Bereidingswijze
Bestrooi de kip rondom met zout en kerriepoeder , meng er 1 el olie en 1 el limoensap goed doorheen.
Laat de kip hierin minimaal 30 minuten marineren.
Verhit een pan en bak de kip rondom aan. Door het limoensap zou de kip eerder kunnen verbranden, dus zet de warmte bron niet té hoog.
Neem de kip uit de pan en verhit de andere el olie in het bakvet. Fruit vervolgens de uisnippers 5 minuten lichtbruin. Voeg de plakken zoete aardappel toe en leg de kip erop. Giet er de bouillon overheen. Het deksel op de pan en laat circa 25 minuten zachtjes stoven.
Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking gaar
Leg dan de plakken banaan op de gare kip , bedruppel met het overgebleven limoensap en garneer met ringetjes rode peper en bosui en laat nogmaals 10 minuten stoven met het deksel op de pan.
Serveer met rijst naar keuze en eventueel gewokte paksoi met een scheutje sojasaus.
Laat de kip hierin minimaal 30 minuten marineren.
Verhit een pan en bak de kip rondom aan. Door het limoensap zou de kip eerder kunnen verbranden, dus zet de warmte bron niet té hoog.
Neem de kip uit de pan en verhit de andere el olie in het bakvet. Fruit vervolgens de uisnippers 5 minuten lichtbruin. Voeg de plakken zoete aardappel toe en leg de kip erop. Giet er de bouillon overheen. Het deksel op de pan en laat circa 25 minuten zachtjes stoven.
Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking gaar
Leg dan de plakken banaan op de gare kip , bedruppel met het overgebleven limoensap en garneer met ringetjes rode peper en bosui en laat nogmaals 10 minuten stoven met het deksel op de pan.
Serveer met rijst naar keuze en eventueel gewokte paksoi met een scheutje sojasaus.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Manlief is geen liefhebber van zoete aardappel en van kipkarbonade. Toch ben ik blij dit gerecht te hebben geprobeerd. We vonden het allebei heerlijk. Zoetig door banaan en zoete aardappel, het kruidige van de kerrie en de pit van de rode peper een heerlijke combi. In plaats van drumsticks of kipkarbonade, koos ik voor kippendij. Het was zo meer dan voldoende voor ons tweetjes en daarom heb ik de geplande paksoi even bewaard tot een ander eetmomentje.
Van gisteren had ik nasi over, heb deze even opgebakken en gecombineerd met wat witte rijst, gekookt in water met de andere helft van het bouillonblokje .
Van gisteren had ik nasi over, heb deze even opgebakken en gecombineerd met wat witte rijst, gekookt in water met de andere helft van het bouillonblokje .
Ingrediënten
2 drumsticks of kipkarbonades( ik heb kippendijen gebruikt)
1 el kerriepoeder
2 el olie
sap van 1 limoen
1 ui gesnipperd
1 zoete aardappel geschild in dikke plakken
175 ml kippenbouillon ( met minder zout van een half blokje)
1 stevige banaan in dikke plakken
1/2 rode peper in zonder zaadjes in ringetjes ( heb de hele bebruikt)
3 lenteui in ringetjes
rijst naar keuze
1 el kerriepoeder
2 el olie
sap van 1 limoen
1 ui gesnipperd
1 zoete aardappel geschild in dikke plakken
175 ml kippenbouillon ( met minder zout van een half blokje)
1 stevige banaan in dikke plakken
1/2 rode peper in zonder zaadjes in ringetjes ( heb de hele bebruikt)
3 lenteui in ringetjes
rijst naar keuze
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan, snijplank en mes
Leuke tips
Lekker met rijst en gestoofde of gewokte paksoi.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492709
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Boodschappen eigen tekst en foto's en kleine aanpassing.
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht