Bereidingswijze
-Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine. Verwerk tot je de gewenste consistentie hebt bereikt. Ofwel grof ofwel heel glad.
-Proef en pas op voor zout.
-Bewaar in de koelkast en gebruik indien nodig of vries in kleine hoeveelheden in.
-Proef en pas op voor zout.
-Bewaar in de koelkast en gebruik indien nodig of vries in kleine hoeveelheden in.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sofrito, Sofregit, of Soffritto is de benaming voor een basissaus uit de mediterrane en de Latijns-Amerikaanse keuken. De kooktechniek is vergelijkbaar aan fruiten. De ingrediënten worden in kleine stukjes gehakt en daarna aangezweet. Het beste sofrito-recept is een smaakopbouwende puree van verse paprika, ui, knoflook, tomaat en kruiden die veel wordt gebruikt in de Latijns-Amerikaanse en Caribische keuken. Het is een van hun "geheime ingrediënten" voor het opbouwen van 'dynamietsmaak'.
Ingrediënten
2 groene paprika's zonder zaadjes en in stukjes
2 Cubanelle-paprika's zonder zaadjes en in stukjes
4-5 aji dulce-paprika's zonder zaadjes en fijngehakt
1 grote witte ui gesnipperd
8 teentjes knoflook gesnipperd
1 bos korianderblaadjes
2 culantroblaadjes gehakt (vervang door extra koriander als je het niet kunt vinden)
2 pruimtomaten in stukjes
Zout naar smaak
¼ kopje olijfolie
2 Cubanelle-paprika's zonder zaadjes en in stukjes
4-5 aji dulce-paprika's zonder zaadjes en fijngehakt
1 grote witte ui gesnipperd
8 teentjes knoflook gesnipperd
1 bos korianderblaadjes
2 culantroblaadjes gehakt (vervang door extra koriander als je het niet kunt vinden)
2 pruimtomaten in stukjes
Zout naar smaak
¼ kopje olijfolie
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492704
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - Mike Hultquist
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch