Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200°C
VOOR DE GEHAKTBALLEN:
-Meng alle ingrediënten van de gehaktbal in een grote kom tot alles goed gemengd is. Lepel het vleesmengsel uit met een koekjeslepel (of eetlepel), vorm er ballen van en leg ze op 2 grote bakplaten of bakplaten bekleed met bakpapier. Bak 10-12 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
-Terwijl de gehaktballen bakken, maak je je saus!
VOOR DE SAUS:
-Verhit een pan of koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Klop ALLE ingrediënten van de saus samen in de pan tot alles goed gemengd is. Breng aan de kook en kook door tot de saus dikker wordt, terwijl je af en toe roert om aanbranden of aanplakken op de bodem van de pan te voorkomen (ongeveer 8 minuten).
-Als de gehaktballen klaar zijn , voeg je de helft van de gehaktballen toe aan de pan en smeer je elke gehaktbal royaal en gelijkmatig in de saus. Breng de geglazuurde gehaktballetjes met een schuimspaan over op een serveerschaal of dienblad en voeg de resterende niet-gecoate gehaktballen toe aan de saus. Bestrijk en breng over naar serveerschaal.
-Bestrooi met sesamzaadjes en gesneden groene uien (indien gewenst), en serveer warm met tandenstokers of minivorken.
VOOR DE GEHAKTBALLEN:
-Meng alle ingrediënten van de gehaktbal in een grote kom tot alles goed gemengd is. Lepel het vleesmengsel uit met een koekjeslepel (of eetlepel), vorm er ballen van en leg ze op 2 grote bakplaten of bakplaten bekleed met bakpapier. Bak 10-12 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
-Terwijl de gehaktballen bakken, maak je je saus!
VOOR DE SAUS:
-Verhit een pan of koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Klop ALLE ingrediënten van de saus samen in de pan tot alles goed gemengd is. Breng aan de kook en kook door tot de saus dikker wordt, terwijl je af en toe roert om aanbranden of aanplakken op de bodem van de pan te voorkomen (ongeveer 8 minuten).
-Als de gehaktballen klaar zijn , voeg je de helft van de gehaktballen toe aan de pan en smeer je elke gehaktbal royaal en gelijkmatig in de saus. Breng de geglazuurde gehaktballetjes met een schuimspaan over op een serveerschaal of dienblad en voeg de resterende niet-gecoate gehaktballen toe aan de saus. Bestrijk en breng over naar serveerschaal.
-Bestrooi met sesamzaadjes en gesneden groene uien (indien gewenst), en serveer warm met tandenstokers of minivorken.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Malse Mongoolse gehaktballen zijn niet alleen gevuld met Aziatische smaak - ze zijn gesmoord in de beste zelfgemaakte Mongoolse saus om je gasten te verbazen!
Ingrediënten
VOOR DE GEHAKTBALLEN:
1 kilo rundergehakt (of varkensvlees, kip, kalkoen)
150 g Panko of paneermeel
2 eieren
2 eetlepels sojasaus
*1 eetlepel Shaoxing (Chinese) wijn*
1 eetlepel gehakte knoflook
1 theelepel gehakte gember
4 gehakte pijpajuinen
zout en peper, naar smaak
VOOR DE MONGOOLSE GLAZUUR:
1 theelepel sesamolie
4 teentjes knoflook, fijngehakt
½ eetlepel gehakte gember
10 cl sojasaus
15 cl water
100 g bruine suiker
2 eetlepels hoisinsaus
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel gemalen witte peper (of ½-1 eetlepel rode chili / poeder)
SERVEREN:
Sesam zaden
1 groene pijpajuin, fijn gesneden
1 kilo rundergehakt (of varkensvlees, kip, kalkoen)
150 g Panko of paneermeel
2 eieren
2 eetlepels sojasaus
*1 eetlepel Shaoxing (Chinese) wijn*
1 eetlepel gehakte knoflook
1 theelepel gehakte gember
4 gehakte pijpajuinen
zout en peper, naar smaak
VOOR DE MONGOOLSE GLAZUUR:
1 theelepel sesamolie
4 teentjes knoflook, fijngehakt
½ eetlepel gehakte gember
10 cl sojasaus
15 cl water
100 g bruine suiker
2 eetlepels hoisinsaus
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel gemalen witte peper (of ½-1 eetlepel rode chili / poeder)
SERVEREN:
Sesam zaden
1 groene pijpajuin, fijn gesneden
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Leuke tips
*Als je Shaoxing-wijn niet kunt vinden, gebruik dan rijstwijnazijn; In plaats daarvan witte of appelciderazijn.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1492699
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht