Bereidingswijze
Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 190°C en beboter een ovenschaal
-Rasp courgette op de grote gaten (of het rasphulpstuk op een keukenmachine). Doe de geraspte courgette in een vergiet boven de gootsteen en roer er 1 tl zout door. Laat 10 min staan, roer een paar keer en knijp dan het overtollige vocht eruit met je handen. Breng de uitgelekte courgette over in een grote mengkom.
-Meng 16 cl zure room met 1/2 theelepel bakpoeder en laat staan terwijl de courgette uitlekt (8-10 min).
-In de mengkom met uitgelekte courgette, roer 4 eieren en zure room mengsel.
-Voeg gekookte rijst en 2 kopjes kaas toe.
-Roer bieslook, 1/2 theelepel zout en 1/2 theelepel Mevrouw Dash kruiden.
-Giet het mengsel in een beboterde braadpan en verdeel er 8 cl zure room over. Strooi de resterende kaas over het oppervlak en bak onbedekt op het middelste rek op 190°C gedurende 40 minuten. Laat 10 min staan alvorens te serveren.
-Rasp courgette op de grote gaten (of het rasphulpstuk op een keukenmachine). Doe de geraspte courgette in een vergiet boven de gootsteen en roer er 1 tl zout door. Laat 10 min staan, roer een paar keer en knijp dan het overtollige vocht eruit met je handen. Breng de uitgelekte courgette over in een grote mengkom.
-Meng 16 cl zure room met 1/2 theelepel bakpoeder en laat staan terwijl de courgette uitlekt (8-10 min).
-In de mengkom met uitgelekte courgette, roer 4 eieren en zure room mengsel.
-Voeg gekookte rijst en 2 kopjes kaas toe.
-Roer bieslook, 1/2 theelepel zout en 1/2 theelepel Mevrouw Dash kruiden.
-Giet het mengsel in een beboterde braadpan en verdeel er 8 cl zure room over. Strooi de resterende kaas over het oppervlak en bak onbedekt op het middelste rek op 190°C gedurende 40 minuten. Laat 10 min staan alvorens te serveren.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een gouden, kaasachtige korst verzegelt deze courgetteschotel. Dit recept is onweerstaanbaar lekker .
Ingrediënten
6 medium courgetten
1,5 tl zout, verdeeld (1 tl om te bestrooien en 1/2 tl voor braadpan)
300 g gekookte witte rijst
230 g zure room, (verdeeld in 2/3 en 1/3)
0,5 tl bakpoeder
4 eieren
0,5 tl Mrs Dash-kruiden, of je favoriete zoutvrije kruiden
230 g Colby jack cheese, versnipperd ( is een Amerikaanse kaas gemaakt van Colby en Monterey Jack)
20 g bieslook, gehakt, plus meer voor garnering
1,5 tl zout, verdeeld (1 tl om te bestrooien en 1/2 tl voor braadpan)
300 g gekookte witte rijst
230 g zure room, (verdeeld in 2/3 en 1/3)
0,5 tl bakpoeder
4 eieren
0,5 tl Mrs Dash-kruiden, of je favoriete zoutvrije kruiden
230 g Colby jack cheese, versnipperd ( is een Amerikaanse kaas gemaakt van Colby en Monterey Jack)
20 g bieslook, gehakt, plus meer voor garnering
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492680
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch