Verdeel de kruiden over de kipfilet en wrijf deze goed in de kipfilet. Verhit een scheutje olie in een pan en stook de pan goed heet. Bak de kip snel rondom bruin en gaar. Haal uit de pan en laat even rusten.
Besmeer ondertussen de onderkant en bovenkant van de broodjes met een flinke klodder agave- mosterd-saus. Leg wat sla, komkommer en tomaat op de onderkant. Snij de kipfilet in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs erboven op. Garneer met de rest van de saus en smul.
Kom je terug van een mooie fietstocht van ruim 50 km hoofdzakelijk door bos en langs jaagpad en is er helaas weinig energie ( lees .... zin ) over om een warme maaltijd te bereiden. Hup de zelfgemaakte tomatensoep van thuis meegenomen uit het vriesvak en vervolgens een broodje met datgene wat er voorhanden is.
Voor ons was dit broodje een hoofdgerecht met de soep vooraf en een toetje na.
2 broodjes naar keuze
4 plakjes tomaat
6 dunne plakjes komkommer
handje dun gesneden ijsbergsla
1 kipfilet van 200 gram
AGAVE MOSTERD SAUS
3 el Belgische ( of andere) mayonaise
1 el agave siroop( of honing)
1 el mosterd
1 el dikke Griekse yoghurt( of mascarpone of crème fraîche)
zwarte peper naar smaak
KIPKRUIDEN KANT EN KLAAR
of zelf gemaakt met
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
2 tl milde paprikapoeder
1 tl oregano
beetje zout en zwarte peper naar smaak.
Snijplank, mes, kommetjes