Bereidingswijze
Kook de stukjes asperges in water waarin het halve bouillonblokje is opgelost en een flinke scheut melk is toegevoegd 7 minuten. Giet het meeste vocht af en vang het op. Laat de asperges 10 minuten van het uur af in de rest van het vocht met deksel op de pan doorgaren.
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in het opgevangen vocht gaar.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een pan en fruit de gesnipperde sjalot. Roer de mascarpone los met een scheutje melk en voeg dit toe. Breng de saus op smaak met een kneepje citroensap , rasp en gemalen peper. Voeg de uitgelekte spaghetti en een scheutje kookvocht toe en werk er voorzichtig de stukjes asperges doorheen. Werk het gerecht af met vlokken warm gerookte zalm en gesnipperde peterselie.
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in het opgevangen vocht gaar.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een pan en fruit de gesnipperde sjalot. Roer de mascarpone los met een scheutje melk en voeg dit toe. Breng de saus op smaak met een kneepje citroensap , rasp en gemalen peper. Voeg de uitgelekte spaghetti en een scheutje kookvocht toe en werk er voorzichtig de stukjes asperges doorheen. Werk het gerecht af met vlokken warm gerookte zalm en gesnipperde peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bijna is het 24 juni de geboortedag van Johannes de Doper. Op de valreep dus nog snel een gerecht met verse witte asperges. Na 24 juni wordt er door de telers geen asperges meer gestoken. Je weet op voorhand nooit wanneer het aspergesseizoen start, maar wel wanneer het eindgt. Het is niet zo, dat na 24 juni de asperges niet mee lekker is, maar de plant moet loof maken en aansterken om de winter te overleven om het volgend jaar wederom een rijke oogst te kunnen leveren.
Ingrediënten
450 gram asperges geschild in stukjes van circa 3 cm
120 gram spaghetti
1 warm gerookte zalm van 150 gram
1 flinke sjalot gesnipperd
125 gram mascarpone
scheut melk
klein scheutje olie
rasp van 1/2 citroen en een kneepje sap
peper uit de molen
1/2 blokje kippenbouillon met minder zout
2 el gesnipperde blad peterselie
120 gram spaghetti
1 warm gerookte zalm van 150 gram
1 flinke sjalot gesnipperd
125 gram mascarpone
scheut melk
klein scheutje olie
rasp van 1/2 citroen en een kneepje sap
peper uit de molen
1/2 blokje kippenbouillon met minder zout
2 el gesnipperde blad peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
Pannen, vergiet, snijplank mes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492663
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht