Bereidingswijze
- oven voorverwarmen op 180°C
-leg de teentjes look in een ovenschoteltje ( waar later ook de walnoten in passen) en wrijf in met wat olijfolie
-rooster 20 min en voeg walnoten toe en komijnzaad, laat in 8 min goudbruin worden en laat ze afkoelen
-leg de paprika's en chilipeper op een rooster of op de bbq en rooster regelmatig kerend, tot de schillen zwart zijn
-voeg de geroosterde paprika en chilipeper toe aan een kom en dek af en laat iets afkoelen ; ontvel de paprika's en chilipeper en verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtenvlees grof
-als alles afgekoeld is pellen we de knoflook en hakken deze met de walnoten en het komijnzaad in de keukenmachine grof
-voeg vruchtenvlees toe en bestrooi met peper en zout; hak alles fijn tot er een slappe pasta ontstaat
-pers de citroen uit en meng paneermeel en 2 el granaatappel melasse erdoor
- roer genoeg olijfolie erdoor om de dip wat smeuïger te krijgen
-schep in een kommetje en besprenkel met de rest van de granaatappel melasse, wat olijfolie en de pul biber
-blaadjes van de munt grof hakken en de dip hiermee bestrooien
-
-leg de teentjes look in een ovenschoteltje ( waar later ook de walnoten in passen) en wrijf in met wat olijfolie
-rooster 20 min en voeg walnoten toe en komijnzaad, laat in 8 min goudbruin worden en laat ze afkoelen
-leg de paprika's en chilipeper op een rooster of op de bbq en rooster regelmatig kerend, tot de schillen zwart zijn
-voeg de geroosterde paprika en chilipeper toe aan een kom en dek af en laat iets afkoelen ; ontvel de paprika's en chilipeper en verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtenvlees grof
-als alles afgekoeld is pellen we de knoflook en hakken deze met de walnoten en het komijnzaad in de keukenmachine grof
-voeg vruchtenvlees toe en bestrooi met peper en zout; hak alles fijn tot er een slappe pasta ontstaat
-pers de citroen uit en meng paneermeel en 2 el granaatappel melasse erdoor
- roer genoeg olijfolie erdoor om de dip wat smeuïger te krijgen
-schep in een kommetje en besprenkel met de rest van de granaatappel melasse, wat olijfolie en de pul biber
-blaadjes van de munt grof hakken en de dip hiermee bestrooien
-
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere dipsaus uit het Oosten
Ingrediënten
4 tenen knoflook
extra vergine olijfolie
50 g walnoten
3/4 tl komijnzaad
4 grote rode paprika's
1 rode chilipeper
zout en peper
1/2 citroen
75 g paneermeel
4 el granaatappelelmelasse ( Midden Oosten supermarkt)
enkele snuifjes pul biber ( Turkse chilivlokken)
een paar takjes munt
extra vergine olijfolie
50 g walnoten
3/4 tl komijnzaad
4 grote rode paprika's
1 rode chilipeper
zout en peper
1/2 citroen
75 g paneermeel
4 el granaatappelelmelasse ( Midden Oosten supermarkt)
enkele snuifjes pul biber ( Turkse chilivlokken)
een paar takjes munt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Arabisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1492650
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch