Lam en Champignon Korma Met Spinazie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 06/15/2022 - 07:56
Bereidingswijze
Verhit de olie in een zware pan en fruit de ui goudbruin. Voeg de knoflook, gember, komijn, koriander, chili, kardemom en kurkuma toe. 2 minuten zachtjes bakken.

Voeg het lam toe en bedek met het mengsel van ui en kruiden. Roer de kokosmelk, suiker en limoenschil erdoor. Dek af en laat 45 minuten sudderen, af en toe roeren of kook in oven, gasstand 4, 180°C (350°F) gedurende ongeveer 1 uur.

Voeg de champignons en de maïzena/aardappelzetmeel toe, roer goed en zet terug in de oven of kookplaat voor nog eens 15 minuten. Voeg dan de spinazie toe en roer goed door. Voeg het limoensap toe en proef op smaak.

Afbeelding
Lam en Champignon Korma Met Spinazie
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een heerlijke romige Korma met geweldige smaken. Koop het lam in blokjes gesneden of als je wat tijd hebt, zal een bijgesneden schouder ook werken.
Ingrediënten
1 kg in blokjes gesneden lamsschouder, goed getrimd
1 el koolzaadolie
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el verse gember geraspt
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
1 verse chilipeper, fijngehakt
5-6 kardemompeulen, ( zaden geplet )
1 tl kurkuma
1 x 400 ml blik kokosmelk
1 tl suiker
Geraspte schil en sap van 1 limoen
225 g champignons, in plakjes
2 tl maizena of aardappelmeel opgelost in een beetje water
2 handjes spinazie, fijngesneden
Zout en zwarte peper
Leuke tips
Serveersuggesties

Strooi er wat gehakte koriander- of basilicumblaadjes over en serveer met basmatirijst en salade. Naanbrood past ook goed bij de korma.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492643
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Irish food board
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester