Bereidingswijze
-Voeg in een krachtige blender het hete water toe en dompel de chilipepers onder in het water. Laat 10 minuten zitten om zacht te worden. Voeg de ui, tomaten, knoflook, honing en zout toe en mix op de hoogste stand tot een gladde massa.
-Voeg vervolgens de chocoladeschilfers en pindakaas toe en mix gedurende 30 seconden tot een minuut.
- Dit geeft 4 kopjes en kan van tevoren worden gemaakt en afgedekt in de koelkast worden bewaard om te worden geserveerd met enchilada's, burrito's of eieren.
-Voeg vervolgens de chocoladeschilfers en pindakaas toe en mix gedurende 30 seconden tot een minuut.
- Dit geeft 4 kopjes en kan van tevoren worden gemaakt en afgedekt in de koelkast worden bewaard om te worden geserveerd met enchilada's, burrito's of eieren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke, pittige saus uit Mexico te gebruiken voor de beste kippentaco of enchiladas. Dit zal de gemakkelijkste saus zijn die je ooit zult maken, omdat het in een blender is gemaakt, niet kookt en in slechts enkele minuten samenkomt.
Ingrediënten
1/2 L heet water
4 gedroogde chilipepers, ontdaan van steel en ontpit
¾ zoete ui, grof gesnipperd
1 blik geroosterde tomaten
4 teentjes knoflook, geplet
1 eetlepel honing
2½ theelepels zout
60 g halfzoete chocoladeschilfers, gesmolten
3 eetlepels romige pindakaas
4 gedroogde chilipepers, ontdaan van steel en ontpit
¾ zoete ui, grof gesnipperd
1 blik geroosterde tomaten
4 teentjes knoflook, geplet
1 eetlepel honing
2½ theelepels zout
60 g halfzoete chocoladeschilfers, gesmolten
3 eetlepels romige pindakaas
Hulpmiddelen & keukengerei
blender/mixer
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492639
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch