Bereidingswijze
Marineer de haring 5 minuten met ponzu en gember. in een kom
Snijd de haring in stukjes en leg op een bord.
Strooi er de shiso en lente ui overheen.
Snijd de haring in stukjes en leg op een bord.
Strooi er de shiso en lente ui overheen.
Afbeelding
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vanaf morgen zijn ze er weer ! de hollandse nieuwe , dus dit receptje komt eigen veel te vroeg, dit is iets voor later in het seizoen als de haring wat meer bittertje krijgt.
De eerste eet je zonder ui en zuur zo proef je de smaak pas goed, beetje te vergelijken met mensen die voor te proeven beginnen met zout en peper strooien voordat ze maar 1 hap hebben genomen, ja helaas die bestaan nog.
De eerste eet je zonder ui en zuur zo proef je de smaak pas goed, beetje te vergelijken met mensen die voor te proeven beginnen met zout en peper strooien voordat ze maar 1 hap hebben genomen, ja helaas die bestaan nog.
Ingrediƫnten
1 haring
2 el ponzu ( toko en bij sommige grote supers )
1 cm verse gember, geraspt
1/2 lente ui, ragfijn gesneden
1 shisoblad, ragfijn gesneden ( shiso is zeer moeilijk verkrijgbaar zelfs bij een toko, je kunt het vervangen door paar fijn gesneden munt blaadjes, anders weg laten )
2 el ponzu ( toko en bij sommige grote supers )
1 cm verse gember, geraspt
1/2 lente ui, ragfijn gesneden
1 shisoblad, ragfijn gesneden ( shiso is zeer moeilijk verkrijgbaar zelfs bij een toko, je kunt het vervangen door paar fijn gesneden munt blaadjes, anders weg laten )
Hulpmiddelen & keukengerei
snij plank
mes
kom
bord
stokjes!
mes
kom
bord
stokjes!
Leuke tips
niet gek van haring maar bv. wel van zalm of tonijn maak daar dan sachimi van , wel kneiter vers bij je locale visboer en geen supermarkt spul.
kan ook prima in een pokebowl trouwens!
kan ook prima in een pokebowl trouwens!
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1492638
Homepage ID
2289241
Teller
0
Bron
GLF blog
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht