Bereidingswijze
-Bekleed een bord met keukenpapier en zet apart.
-Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg spek toe. Bak tot ze goudbruin en knapperig zijn naar wens en verwijder ze vervolgens op de met keukenpapier beklede plaat en bewaar de druppels.
-Voeg boter toe aan de druppels, gevolgd door de ui, bleekselderij, wortelen en ¼ tl zout. Kook tot de groenten zacht beginnen te worden. Ongeveer 4-5 minuten.
-Roer de knoflook erdoor en bak nog 1 minuut.
-Strooi de bloem erdoor en klop tot alles goed is opgenomen en de rauwheid is uitgekookt. Ongeveer 1-2 minuten. Giet langzaam het bier erbij, gevolgd door de bouillon en de room, onder voortdurend roeren tot het mengsel glad en dikker wordt. Verwarm tot het net borrelt, zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen, vaak roerend om ervoor te zorgen dat de bodem niet schroeit.
-Strooi de kaas er een handvol tegelijk in en klop na elke handvol tot de kaas volledig in de soep is gesmolten.
-Roer de mosterd, nootmuskaat en zwarte peper erdoor. Pas zout aan indien nodig.
-Schep de soep in kommen en garneer met een besprenkeling van gerookte paprika, knapperige pretzels, gezouten spek, fel verse peterselie en een scheutje room.
Voor een Super Dromerige & Romige Oktoberfest Bier Kaas Soep:
-Laat de bierkaassoep 5 minuten afkoelen alvorens te pureren.
-Pureer de soep in porties in een krachtige blender.
-Voeg een paar soeplepels soep toe aan de blender, plaats het deksel terug, houd een dikke handdoek over de bovenkant en pureer tot de soep helemaal glad is.
-Zodra alle soep is gepureerd, voeg je het allemaal weer toe aan de soeppan en verwarm je tot het stoomt en warm is. Garneer en serveer.
-Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg spek toe. Bak tot ze goudbruin en knapperig zijn naar wens en verwijder ze vervolgens op de met keukenpapier beklede plaat en bewaar de druppels.
-Voeg boter toe aan de druppels, gevolgd door de ui, bleekselderij, wortelen en ¼ tl zout. Kook tot de groenten zacht beginnen te worden. Ongeveer 4-5 minuten.
-Roer de knoflook erdoor en bak nog 1 minuut.
-Strooi de bloem erdoor en klop tot alles goed is opgenomen en de rauwheid is uitgekookt. Ongeveer 1-2 minuten. Giet langzaam het bier erbij, gevolgd door de bouillon en de room, onder voortdurend roeren tot het mengsel glad en dikker wordt. Verwarm tot het net borrelt, zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen, vaak roerend om ervoor te zorgen dat de bodem niet schroeit.
-Strooi de kaas er een handvol tegelijk in en klop na elke handvol tot de kaas volledig in de soep is gesmolten.
-Roer de mosterd, nootmuskaat en zwarte peper erdoor. Pas zout aan indien nodig.
-Schep de soep in kommen en garneer met een besprenkeling van gerookte paprika, knapperige pretzels, gezouten spek, fel verse peterselie en een scheutje room.
Voor een Super Dromerige & Romige Oktoberfest Bier Kaas Soep:
-Laat de bierkaassoep 5 minuten afkoelen alvorens te pureren.
-Pureer de soep in porties in een krachtige blender.
-Voeg een paar soeplepels soep toe aan de blender, plaats het deksel terug, houd een dikke handdoek over de bovenkant en pureer tot de soep helemaal glad is.
-Zodra alle soep is gepureerd, voeg je het allemaal weer toe aan de soeppan en verwarm je tot het stoomt en warm is. Garneer en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit Oktoberfest-recept voor bierkaassoep is stevig, zacht, rokerig en stevig, waardoor het de beste rijke verwennerij is
Ingrediënten
8 sneetjes dikgesneden spek
4 el boter
1/2 ui fijngehakt
2 stengels bleekselderij fijngehakt
1 wortel fijngehakt
2 teentjes knoflook fijngehakt
1/4 tl zeezout
1/4 tl zwarte peper
100 g bloem voor alle doeleinden
2 flessen Oktoberfest bier( in dit recept gebruikte men Sam Adams)
75 cl groente- of kippenbouillon
1 kop zware room
200 g extra scherpe kaas versnipperd
100 g gruyere kaas (of meer scherpe cheddar)
1 tl mosterd
1/8 tl vers geraspte nootmuskaat
vers gekraakte zwarte peper, naar smaak
Om te garneren :
Gerookte paprika, pretzels, spekkruimels, verse peterselie, extra kaas en een scheutje room
4 el boter
1/2 ui fijngehakt
2 stengels bleekselderij fijngehakt
1 wortel fijngehakt
2 teentjes knoflook fijngehakt
1/4 tl zeezout
1/4 tl zwarte peper
100 g bloem voor alle doeleinden
2 flessen Oktoberfest bier( in dit recept gebruikte men Sam Adams)
75 cl groente- of kippenbouillon
1 kop zware room
200 g extra scherpe kaas versnipperd
100 g gruyere kaas (of meer scherpe cheddar)
1 tl mosterd
1/8 tl vers geraspte nootmuskaat
vers gekraakte zwarte peper, naar smaak
Om te garneren :
Gerookte paprika, pretzels, spekkruimels, verse peterselie, extra kaas en een scheutje room
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492636
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht