Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalotten en plet de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de sjalot en de knoflook in. Voeg de ansjovisfilets en de tomatenpuree toe en roer goed om. Doe er de kappertjes, de olijven en de passata bij en laat op een zacht vuur 15 minuten sudderen.
2 Maak de crumble. Mix de ansjovisfilets fijn met de panko en de gesnipperde peterselie. Voeg eventueel nog wat chilipoeder toe.
3 Kook de gnocchi enkele minuten in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, stort ze in een ingeoliede ovenschaal en meng er de saus onder. Lepel er hier en daar de pesto bij en bestrooi met de ansjoviscrumble. Gaar 15 minuten in de oven. Serveer met extra pesto en werk eventueel nog af met een extra ansjovisfilet.
2 Maak de crumble. Mix de ansjovisfilets fijn met de panko en de gesnipperde peterselie. Voeg eventueel nog wat chilipoeder toe.
3 Kook de gnocchi enkele minuten in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, stort ze in een ingeoliede ovenschaal en meng er de saus onder. Lepel er hier en daar de pesto bij en bestrooi met de ansjoviscrumble. Gaar 15 minuten in de oven. Serveer met extra pesto en werk eventueel nog af met een extra ansjovisfilet.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk, pittig en super lekker !
Ingrediënten
750 g gnocchi (kant-en-klaar)
2 sjalotten
1 à 2 knoflook teentjes
2 el kappertjes
800 g passata
1 el tomatenpuree
4 el groene pesto (kant-en-klaar)
4 el zwarte olijven
50 g ansjovisfilets (op olie)
olijfolie
peper en zout
Voor de crumble :
2 el bladpeterselie (gesnipperd)
4 el panko
2 ansjovisfilets (op olie)
chilipoeder (optioneel)
2 sjalotten
1 à 2 knoflook teentjes
2 el kappertjes
800 g passata
1 el tomatenpuree
4 el groene pesto (kant-en-klaar)
4 el zwarte olijven
50 g ansjovisfilets (op olie)
olijfolie
peper en zout
Voor de crumble :
2 el bladpeterselie (gesnipperd)
4 el panko
2 ansjovisfilets (op olie)
chilipoeder (optioneel)
Leuke tips
“Liever vegetarisch? Vervang de ansjovisfilets in de saus dan door een scheutje worchestershiresaus of zelfs sojasaus voor de zilte toets en maak de crumble enkel met panko en peterselie.”
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492632
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle - chef = Nathalie
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht