Bereidingswijze
Hou 25 hazelnoten apart en hak de rest fijn in een chopper.
Hak de krokante wafeltjes fijn en meng met de chocopasta en het snuifje zout. Zet het mengsel een half uurtje in de koelkast zodat het steviger wordt.
Neem een lepeltje van het mengsel, duw er een hele hazelnoot in en rol tot een balletje. Herhaal tot het mengsel volledig opgebruikt is. Leg alle balletjes op een schaal bedekt met een laagje bakpapier en leg ze een half uurtje in de diepvries.
Smelt de melkchocolade en meng er de gehakte hazelnoten onder. Haal de balletjes uit de vriezer en dompel ze één voor één onder in de notenchocolade tot ze volledig bedekt zijn met een laagje. Zet de balletjes een half uurtje in de koelkast zodat de chocolade helemaal kan stollen.
Hak de krokante wafeltjes fijn en meng met de chocopasta en het snuifje zout. Zet het mengsel een half uurtje in de koelkast zodat het steviger wordt.
Neem een lepeltje van het mengsel, duw er een hele hazelnoot in en rol tot een balletje. Herhaal tot het mengsel volledig opgebruikt is. Leg alle balletjes op een schaal bedekt met een laagje bakpapier en leg ze een half uurtje in de diepvries.
Smelt de melkchocolade en meng er de gehakte hazelnoten onder. Haal de balletjes uit de vriezer en dompel ze één voor één onder in de notenchocolade tot ze volledig bedekt zijn met een laagje. Zet de balletjes een half uurtje in de koelkast zodat de chocolade helemaal kan stollen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker . Goed voor 20 stuks ...altijd lekker bij de kofie of thee
Ingrediënten
125 gr volledige, gepelde hazelnoten
150 gr krokante wafeltjes met hazelnoot (bv Knoppers)
175 gr chocopasta
1 snuifje zout
200 gr melkchocolade
150 gr krokante wafeltjes met hazelnoot (bv Knoppers)
175 gr chocopasta
1 snuifje zout
200 gr melkchocolade
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1492631
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch