Bereidingswijze
Kook de sperzieboontjes beetgaar in kokend water waarin het bouillonblokje is opgelost. Giet ze af en vang een beetje kookvocht op. Spoel de boontjes koud en laat ze goed uitlekken.
Klop ondertussen de dressing en proef. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Meng de boontjes, kaasblokjes en tomaatjes en reepjes rode ui met elkaar. Werk er de uitgebakken spekjes door.
Verdeel er de dressing over , garneer met de partjes ei en serveer
Klop ondertussen de dressing en proef. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Meng de boontjes, kaasblokjes en tomaatjes en reepjes rode ui met elkaar. Werk er de uitgebakken spekjes door.
Verdeel er de dressing over , garneer met de partjes ei en serveer
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aangezien we een mooie, lange fietstocht achter de rug hadden en het in de kleine camperkeuken loeiwarm was , koos ik voor het maken van een maaltijdsalade. ( Na goedkeuring van mijn medefietser ) Bovenstaande ingrediënten uit de koelkast waren de basis voor deze fijne salade. En de kaasblokjes oorspronkelijk bedoeld voor de avondsnack bij een glaasje wijn, moesten het ontgelden. Jammer dan !
Ingrediënten
300 gram sperziebonen getopt en gehalveerd
1 bouillonblokje groente met minder zout
200 gram snoeptomaatjes gehalveerd
1 rode ui in vieren en in dunne reepjes
2 hardgekookte eieren gepeld en in vieren gedeeld
75 gram plakjes ontbijtspek uitgebakken in een droge koekenpan
150 gram kaasblokjes naar keuze ( ik had Butterkäse)
VOOR DE DRESSING
2-3 el vocht van de boontjes
2 el Belgische mayonaise of andere mayonaise)
1 el tomatenketchup
peper uit de molen
1/2 el olijfolie
1 bouillonblokje groente met minder zout
200 gram snoeptomaatjes gehalveerd
1 rode ui in vieren en in dunne reepjes
2 hardgekookte eieren gepeld en in vieren gedeeld
75 gram plakjes ontbijtspek uitgebakken in een droge koekenpan
150 gram kaasblokjes naar keuze ( ik had Butterkäse)
VOOR DE DRESSING
2-3 el vocht van de boontjes
2 el Belgische mayonaise of andere mayonaise)
1 el tomatenketchup
peper uit de molen
1/2 el olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank, mes, kommetje 2 saladeborden
Leuke tips
Ik heb vanwege de spekjes, kaas en bouillon geen extra zout toegevoegd. Als maaltijdsalade, bbq salade of als bijgerecht.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492627
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht