Bereidingswijze
Doe de melk, room, suiker en cacaopoeder in een medium sauspan.
Verwarm onder regelmatig roeren totdat deze warm is maar niet pruttelt
Roer de gesmolten chocolade door de eierdooiers. (Het wordt dik dus het is moeilijk om te roeren)
Roer langzaam 1 cup van het warme melkmengsel door het eimengsel terwijl je krachtig roert.
Giet het eimengsel in de sauspan waar de rest van het melkmengsel nog inzit.
Verwarm onder regelmatig roeren totdat deze heet is maar nog niet pruttelt. Niet laten koken!
Zet een zeef op een schone kom.
Haal het mengsel door een zeef.
Roer het vanille extract door het mengsel.
Doe vershoudfolie over de kom zodat er geen velletje bovenop het mengsel vormt.
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Zet het mengsel ongeveer 6 uur in de koelkast zodat deze helemaal koud wordt.
Zet de ice cream maker aan volgens de instructies. *
Doe het ijs in een luchtdichte verpakking. *
Vries het ijs in totdat het stevig is, 8 uur of s'nachts. *
Schep 2 bolletjes ijs in een hoorntje.
Versier het ijsje met je favoriete toppings (sprinkles, nootjes etc).
Herhaal de vorige twee stappen totdat je geen ijs meer hebt.
Als het ijs steenhard is, laat het dan 15 minuten op kamertemperatuur ontdooien voordat je het serveert.
Zelfgemaakt ijs is ongeveer een week goed.
Tip; Je kan vantevoren de hoorntjes met een klein beetje chocolade op de bodem vullen. Hierdoor zal het ijs er minder snel door heen lekken.
Combine the milk, heavy cream, sugar, and cocoa
powder in a medium saucepan.
and cook, stirring frequently, until hot but not simmering.
Whisk the melted chocolate into the egg yolks (it will be thick
and difficult to whisk).
Temper the egg yolk mixture by slowly pouring 1 cup of the hot milk mixture intothe yolks while whisking vigorously.
Pour the yolk mixture into the saucepan containing the rest of the milk mixture and cook, stirring constantly, until very hot but not simmering. Do not boil.
Pour the mixture through a sieve.
Stir in the vanilla extract.
Cover the surface with plastic wrap to prevent a skin from forming and cool to room temperature, then chill until completely cold, about 6 hours.
Freeze in your ice cream maker following the manufacturer's instructions.
Transfer to an airtight container and freeze until firm, 8 hours or overnight.
To serve, scoop 2 balls of ice cream into each cone
and top with your favorite toppings.
Makes about 5 cups
If the ice cream is rock hard after freezing, allow it to
soften at room temperature for 15 minutes before
serving.
Homemade ice cream keeps for about a week.
Also, to keep the cones from leaking, pour melted
bittersweet chocolate into the bottom of each one
before filling with the ice cream.
Verwarm onder regelmatig roeren totdat deze warm is maar niet pruttelt
Roer de gesmolten chocolade door de eierdooiers. (Het wordt dik dus het is moeilijk om te roeren)
Roer langzaam 1 cup van het warme melkmengsel door het eimengsel terwijl je krachtig roert.
Giet het eimengsel in de sauspan waar de rest van het melkmengsel nog inzit.
Verwarm onder regelmatig roeren totdat deze heet is maar nog niet pruttelt. Niet laten koken!
Zet een zeef op een schone kom.
Haal het mengsel door een zeef.
Roer het vanille extract door het mengsel.
Doe vershoudfolie over de kom zodat er geen velletje bovenop het mengsel vormt.
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Zet het mengsel ongeveer 6 uur in de koelkast zodat deze helemaal koud wordt.
Zet de ice cream maker aan volgens de instructies. *
Doe het ijs in een luchtdichte verpakking. *
Vries het ijs in totdat het stevig is, 8 uur of s'nachts. *
Schep 2 bolletjes ijs in een hoorntje.
Versier het ijsje met je favoriete toppings (sprinkles, nootjes etc).
Herhaal de vorige twee stappen totdat je geen ijs meer hebt.
Als het ijs steenhard is, laat het dan 15 minuten op kamertemperatuur ontdooien voordat je het serveert.
Zelfgemaakt ijs is ongeveer een week goed.
Tip; Je kan vantevoren de hoorntjes met een klein beetje chocolade op de bodem vullen. Hierdoor zal het ijs er minder snel door heen lekken.
Combine the milk, heavy cream, sugar, and cocoa
powder in a medium saucepan.
and cook, stirring frequently, until hot but not simmering.
Whisk the melted chocolate into the egg yolks (it will be thick
and difficult to whisk).
Temper the egg yolk mixture by slowly pouring 1 cup of the hot milk mixture intothe yolks while whisking vigorously.
Pour the yolk mixture into the saucepan containing the rest of the milk mixture and cook, stirring constantly, until very hot but not simmering. Do not boil.
Pour the mixture through a sieve.
Stir in the vanilla extract.
Cover the surface with plastic wrap to prevent a skin from forming and cool to room temperature, then chill until completely cold, about 6 hours.
Freeze in your ice cream maker following the manufacturer's instructions.
Transfer to an airtight container and freeze until firm, 8 hours or overnight.
To serve, scoop 2 balls of ice cream into each cone
and top with your favorite toppings.
Makes about 5 cups
If the ice cream is rock hard after freezing, allow it to
soften at room temperature for 15 minutes before
serving.
Homemade ice cream keeps for about a week.
Also, to keep the cones from leaking, pour melted
bittersweet chocolate into the bottom of each one
before filling with the ice cream.
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hallo allemaal, deze keer upload ik het recept voor Double Chocolate Ice Cream Cones uit het boek ''The unofficial Harry Potter cookbook'' van Dinah Bucholz. Ik heb de ingrediënten en de instructie zelf vertaald. Ik heb de originele engelse tekst eronder gezet mocht je twijfelen aan de vertaling. Veel plezier!
(De intro is een kopie uit het boek)
When Harry goes with the Dursleys to the zoo, the day starts out like a dream come true. Harry has never been taken along on Dudley's birthday trips before and he can hardly believe his luck. Uncle Vernon buys chocolate ice creams for Dudley and his friend Piers to enjoy on their outing. There's none for Harry, ofcourse (see Harry Potter and the Sorcerer's Stone, Chapter 2). When the first ice cream recipe found its way to England in the 1600s, King Charles I wanted to keep it for himself. Ice cream was a treat reserved for royalty and the king wanted to make sure it stayed that way. According to legend, he swore his cook to keep the recipe a secret. But when the king died, the secret got out... and now you can enjoy this sumptuous ice cream recipe.
* = onduidelijk of geen ervaring mee. Hierdoor kan de vertaling afwijken en mogelijk incorrect zijn
(De intro is een kopie uit het boek)
When Harry goes with the Dursleys to the zoo, the day starts out like a dream come true. Harry has never been taken along on Dudley's birthday trips before and he can hardly believe his luck. Uncle Vernon buys chocolate ice creams for Dudley and his friend Piers to enjoy on their outing. There's none for Harry, ofcourse (see Harry Potter and the Sorcerer's Stone, Chapter 2). When the first ice cream recipe found its way to England in the 1600s, King Charles I wanted to keep it for himself. Ice cream was a treat reserved for royalty and the king wanted to make sure it stayed that way. According to legend, he swore his cook to keep the recipe a secret. But when the king died, the secret got out... and now you can enjoy this sumptuous ice cream recipe.
* = onduidelijk of geen ervaring mee. Hierdoor kan de vertaling afwijken en mogelijk incorrect zijn
Ingrediënten
480-495 gram volle melk
480 gram zware room (kan mogelijk worden vervangen door slagroom, het is niet helemaal hetzelfde. Omdat het hier in Nederland amper wordt verkocht, kun je het ook zelf maken)
150 gram kristalsuiker
2 eetlepels ongezoete cacao poeder
5 grote eidooiers
226 gram bitterzoete chocolade, gesmolten en gekoeld
1 theelepel pure vanille extract
Wafelhoorntjes voor het serveren
2 cups whole milk
2 cups heavy cream
3/4 cup granulated sugar
2 tablespoons unsweetened cocoa powder (dutch cacao powder if posible)
5 large egg yolks
8 ounces bittersweet chocolate, melted and cooled
1 teaspoon pure vanilla extract
Sugar cones for serving
480 gram zware room (kan mogelijk worden vervangen door slagroom, het is niet helemaal hetzelfde. Omdat het hier in Nederland amper wordt verkocht, kun je het ook zelf maken)
150 gram kristalsuiker
2 eetlepels ongezoete cacao poeder
5 grote eidooiers
226 gram bitterzoete chocolade, gesmolten en gekoeld
1 theelepel pure vanille extract
Wafelhoorntjes voor het serveren
2 cups whole milk
2 cups heavy cream
3/4 cup granulated sugar
2 tablespoons unsweetened cocoa powder (dutch cacao powder if posible)
5 large egg yolks
8 ounces bittersweet chocolate, melted and cooled
1 teaspoon pure vanilla extract
Sugar cones for serving
Hulpmiddelen & keukengerei
Zeef
Ice cream maker
Vershoudfolie
Sieve
Ice cream maker
Plastic wrap
Ice cream maker
Vershoudfolie
Sieve
Ice cream maker
Plastic wrap
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492625
Homepage ID
3037614
Teller
0
Bron
The unofficial Harry Potter cookbook - Dinah Bucholz
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht