Bereidingswijze
De pizzabodem maken:
-Doe het warme water, de gist en de suiker in een kom, dek af en laat 10 minuten staan of tot de gist er schuimig uitziet.
-Weeg de bloem af in een grote mengkom en voeg het zout toe. Maak een ruimte in het midden en giet de gist en olie erin.
-Spatel voorzichtig door elkaar met een spatel tot de bloem is opgenomen.
-Zeef bloem op het werkoppervlak en kneed het deeg ongeveer 10 minuten of totdat het glad en elastisch aanvoelt. Voeg meer gezeefde bloem toe als het mengsel te plakkerig is.
-Vet een grote kom licht in met olijfolie en til het deeg naar binnen.
-Smeer het deeg licht in met olijfolie en dek de kom af met een bord of plastic zak. Laat het een uur rijzen op een warme plek.
De pizza samenstellen:
-Om het vlees te marineren, mengt u de vleesblokjes, de gesmolten boter, het zout, het paprikapoeder en de olijfolie door elkaar en zet u dit een uur in de koelkast.
-Verwarm de oven voor op180°C
-Vet de bakplaat in met olijfolie.
-Bestuif het werkvlak licht met bloem. Leg het deeg hier om uit te rollen tot een rechthoek die iets groter is dan de grootte van je bakplaat.
-Vouw de deegranden naar binnen om rondom een dikke rand te maken.
-Strooi het vlees in een enkele laag over het deeg.
-Bestrijk de rand van het deeg met wat losgeklopt ei en bewaar de rest voor later.
-Bak de pizza 20 minuten voordat je hem uit de oven haalt en het resterende ei over de vleesvulling giet. Bestrijk de rand met nog wat olijfolie.
-Bak de laatste 7-10 minuten om het ei te koken. De korst moet goudbruin zijn.
-Laat de gebakken pizza op een rooster afkoelen voordat je hem serveert.
-Doe het warme water, de gist en de suiker in een kom, dek af en laat 10 minuten staan of tot de gist er schuimig uitziet.
-Weeg de bloem af in een grote mengkom en voeg het zout toe. Maak een ruimte in het midden en giet de gist en olie erin.
-Spatel voorzichtig door elkaar met een spatel tot de bloem is opgenomen.
-Zeef bloem op het werkoppervlak en kneed het deeg ongeveer 10 minuten of totdat het glad en elastisch aanvoelt. Voeg meer gezeefde bloem toe als het mengsel te plakkerig is.
-Vet een grote kom licht in met olijfolie en til het deeg naar binnen.
-Smeer het deeg licht in met olijfolie en dek de kom af met een bord of plastic zak. Laat het een uur rijzen op een warme plek.
De pizza samenstellen:
-Om het vlees te marineren, mengt u de vleesblokjes, de gesmolten boter, het zout, het paprikapoeder en de olijfolie door elkaar en zet u dit een uur in de koelkast.
-Verwarm de oven voor op180°C
-Vet de bakplaat in met olijfolie.
-Bestuif het werkvlak licht met bloem. Leg het deeg hier om uit te rollen tot een rechthoek die iets groter is dan de grootte van je bakplaat.
-Vouw de deegranden naar binnen om rondom een dikke rand te maken.
-Strooi het vlees in een enkele laag over het deeg.
-Bestrijk de rand van het deeg met wat losgeklopt ei en bewaar de rest voor later.
-Bak de pizza 20 minuten voordat je hem uit de oven haalt en het resterende ei over de vleesvulling giet. Bestrijk de rand met nog wat olijfolie.
-Bak de laatste 7-10 minuten om het ei te koken. De korst moet goudbruin zijn.
-Laat de gebakken pizza op een rooster afkoelen voordat je hem serveert.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een vleespizza die erg geliefd is in Noord-Macedonië. Traditioneel gerookte of gemarineerde stukjes varkenshaas worden over pizzadeeg op basis van gist verdeeld en in de oven gebakken. Voor het einde van de baktijd worden als finishing touch geklopte of hele eieren overgoten.
'Pastrma' betekent gezouten, gedroogd vlees. Hete ingemaakte pepers worden erbij geserveerd.
Pastrmajlija is zo'n plaatselijke favoriet dat er een jaarlijks festival (Pastrmalijada) ter ere van haar wordt gehouden in de stad Štip.
'Pastrma' betekent gezouten, gedroogd vlees. Hete ingemaakte pepers worden erbij geserveerd.
Pastrmajlija is zo'n plaatselijke favoriet dat er een jaarlijks festival (Pastrmalijada) ter ere van haar wordt gehouden in de stad Štip.
Ingrediënten
Voor het deeg:
36 cl warm water
2¼ tl actieve droge gist
½ tl witte suiker
800 g bloem voor alle doeleinden gezeefd (en extra om te bestuiven)
1 el zout grofkorrelig zout
2 el extra vergine olijfolie en extra olie om in te vetten
Voor de vulling:
1/2 kg varkenshaas of gezouten ham in stukjes gesneden
5 el boter gesmolten
1 el extra vergine olijfolie
2 tl zout
½ tl paprika
3 eieren geklopt
36 cl warm water
2¼ tl actieve droge gist
½ tl witte suiker
800 g bloem voor alle doeleinden gezeefd (en extra om te bestuiven)
1 el zout grofkorrelig zout
2 el extra vergine olijfolie en extra olie om in te vetten
Voor de vulling:
1/2 kg varkenshaas of gezouten ham in stukjes gesneden
5 el boter gesmolten
1 el extra vergine olijfolie
2 tl zout
½ tl paprika
3 eieren geklopt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Joegoslavisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492618
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - cook gem -
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht