Chicha Morada

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 06/11/2022 - 10:25
Bereidingswijze
-Was de gedroogde paarse maïs en verwijder alle onzuiverheden . Doe in een grote pot de gedroogde paarse maïs, de ananas en de ananasschil, de appels met de schil, de kaneelstokjes, de kruidnagel en voeg het water toe.
-Breng het geheel aan de kook en laat het dan ongeveer 50 tot 60 minuten sudderen. Het water zal een donkerpaarse kleur hebben.
- Haal van het vuur en zeef en verwijder alle vaste stoffen.
- Voeg suiker toe aan de paarse drank en roer tot deze volledig is opgelost
- Als de chicha volledig is afgekoeld, voeg je het limoensap toe

Serveer koel met ijs
Afbeelding
Chicha Morada
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Chicha morada is een drank afkomstig uit de Andesregio's van Peru, maar wordt eigenlijk op nationaal niveau geconsumeerd. Het basisingrediënt van de drank is maïsculli of ckolli, een Peruaanse maïssoort die algemeen bekend staat als paarse maïs en die overvloedig wordt verbouwd en geoogst langs het Andesgebergte. Je kan op voorhand alles koken zodat je bij het serveren een afgekoeld en koud drankje hebt waar alleen ijs aan toegevoegd moet worden . 
Ingrediënten
1/2 kg gedroogde paarse maïs
1 rijpe ananas geschild en gesneden, bewaar de schillen
2 appels in stukjes gesneden met de schil of schil en hak en bewaar de schillen
3 kaneelstokjes
5 kruidnagels
300 g suiker wit of bruin
12 cl vers limoensap
3,8 L water
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Niet-alcoholische dranken
Recept ID
1492617
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester