Bereidingswijze
Voor het warme melkgebakje :
- snijd de reuzel in kleine blokjes. In een middelgrote pan, op middelhoog vuur, combineer de melk en het reuzel en verwarm tot het bijna kookt.
-meng het zout en de bloem, voeg dan langzaam de hete melk toe aan het bloemmengsel, roer met een houten lepel tot er een deeg ontstaat. Of als je een keukenmachine hebt, kun je het bloemmengsel en hete melk combineren, pulserend totdat een deeg zich tot een bal vormt.
-Bebloem je aanrecht. Vorm het deeg in een schijfvorm en laat het ongeveer 20 minuten rusten, of tot het is afgekoeld. Als het deeg is afgekoeld, kun je het inpakken en maximaal twee dagen in de koelkast bewaren, maar je moet het wel eerst op kamertemperatuur laten komen.
-Plaats de gietijzeren koekenpan in uw grill en steek alle branders aan. De een of twee onder de koekenpan moeten op medium laag staan en die onder de gewone grillroosters op hoog.
-Meng in een kom de bloem, zout, peper en tijm. Voeg de rundvleesblokjes toe en schep ze om tot ze bedekt zijn met bloem. Rijg ze aan satéprikkers en zet apart.
-Smelt in een gietijzeren pot of een ovenvaste pot op middelhoog vuur 1 eetl. van boter en voeg de champignons toe, laat ze zweten en koken. Terwijl de champignons koken, voeg je de boter toe aan de gietijzeren koekenpan op de grill en kook je de uien langzaam, zodat ze kunnen karamelliseren. Schroei de spiesjes boven direct vuur op de grillroosters met de branders op hoog.
-Zodra de champignons gaar zijn, voeg je het bier toe aan de pan en breng je het aan de kook. Laat het bier tot de helft inkoken, voeg dan het vlees van de spiesjes en de uien uit de pan toe.
-Meng de runderbouillon, Worcestershire-saus, breng op smaak met peper en zout en voeg de knoflook en tijm toe. Verplaats de pot naar de grill, zet twee branders uit en gebruik indirecte warmte om de stoofpot 30 minuten te laten sudderen. Haal de stoofpot na 30 minuten van de grill en laat hem afkoelen terwijl je het deeg klaarmaakt om te vullen.
-Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Bestrijk een muffinvorm grondig met gesmolten boter en druk vervolgens met een ronde koekjesvormer de eerste vorm van het deeg in de muffinvorm. Vul het deeg met de afgekoelde stevige stoofpot en snij nog een rondje om de bovenkant van de minitaart te maken. Rol de twee randen van het deeg tegen elkaar. Knip een kleine opening in de bovenkant. Herhaal dit totdat al het deeg en de stoofpot zijn opgebruikt.
-zet de vleespasteitjes in de koelkast terwijl je de oven op 170°C verwarmt
- Plaats je muffinvorm gevuld met gekoelde taarten in de oven en bak de vleespasteitjes 30 minuten of tot het deeg goudbruin is.
- snijd de reuzel in kleine blokjes. In een middelgrote pan, op middelhoog vuur, combineer de melk en het reuzel en verwarm tot het bijna kookt.
-meng het zout en de bloem, voeg dan langzaam de hete melk toe aan het bloemmengsel, roer met een houten lepel tot er een deeg ontstaat. Of als je een keukenmachine hebt, kun je het bloemmengsel en hete melk combineren, pulserend totdat een deeg zich tot een bal vormt.
-Bebloem je aanrecht. Vorm het deeg in een schijfvorm en laat het ongeveer 20 minuten rusten, of tot het is afgekoeld. Als het deeg is afgekoeld, kun je het inpakken en maximaal twee dagen in de koelkast bewaren, maar je moet het wel eerst op kamertemperatuur laten komen.
-Plaats de gietijzeren koekenpan in uw grill en steek alle branders aan. De een of twee onder de koekenpan moeten op medium laag staan en die onder de gewone grillroosters op hoog.
-Meng in een kom de bloem, zout, peper en tijm. Voeg de rundvleesblokjes toe en schep ze om tot ze bedekt zijn met bloem. Rijg ze aan satéprikkers en zet apart.
-Smelt in een gietijzeren pot of een ovenvaste pot op middelhoog vuur 1 eetl. van boter en voeg de champignons toe, laat ze zweten en koken. Terwijl de champignons koken, voeg je de boter toe aan de gietijzeren koekenpan op de grill en kook je de uien langzaam, zodat ze kunnen karamelliseren. Schroei de spiesjes boven direct vuur op de grillroosters met de branders op hoog.
-Zodra de champignons gaar zijn, voeg je het bier toe aan de pan en breng je het aan de kook. Laat het bier tot de helft inkoken, voeg dan het vlees van de spiesjes en de uien uit de pan toe.
-Meng de runderbouillon, Worcestershire-saus, breng op smaak met peper en zout en voeg de knoflook en tijm toe. Verplaats de pot naar de grill, zet twee branders uit en gebruik indirecte warmte om de stoofpot 30 minuten te laten sudderen. Haal de stoofpot na 30 minuten van de grill en laat hem afkoelen terwijl je het deeg klaarmaakt om te vullen.
-Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Bestrijk een muffinvorm grondig met gesmolten boter en druk vervolgens met een ronde koekjesvormer de eerste vorm van het deeg in de muffinvorm. Vul het deeg met de afgekoelde stevige stoofpot en snij nog een rondje om de bovenkant van de minitaart te maken. Rol de twee randen van het deeg tegen elkaar. Knip een kleine opening in de bovenkant. Herhaal dit totdat al het deeg en de stoofpot zijn opgebruikt.
-zet de vleespasteitjes in de koelkast terwijl je de oven op 170°C verwarmt
- Plaats je muffinvorm gevuld met gekoelde taarten in de oven en bak de vleespasteitjes 30 minuten of tot het deeg goudbruin is.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke hartige en warme taartjes uit Engeland gevuld met stoofvlees en heel veel smaak. Geweldig voor een koele avond, en geserveerd met een salade en vers brood, een top gerecht !
Ingrediënten
30 cl melk
150 g reuzel
700 g bloem
1 tl zout
de vulling :
100 g bloem
1 tl tijm
700 g rundsstoofvlees
3 el boter
1 witte ui, gesnipperd
2 kruidnagels
100 g knoflook, gehakt
200 g gesneden champignons
1/2 L stout bier, zoals Guinness
1/2 L runderbouillon
1/2 el Worcestershire saus
zout en peper naar smaak
1 tl tijm
1 el boter om in te vetten
150 g reuzel
700 g bloem
1 tl zout
de vulling :
100 g bloem
1 tl tijm
700 g rundsstoofvlees
3 el boter
1 witte ui, gesnipperd
2 kruidnagels
100 g knoflook, gehakt
200 g gesneden champignons
1/2 L stout bier, zoals Guinness
1/2 L runderbouillon
1/2 el Worcestershire saus
zout en peper naar smaak
1 tl tijm
1 el boter om in te vetten
Hulpmiddelen & keukengerei
muffinvorm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492613
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
ANDREA ALDEN
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht