Bereidingswijze
Meng het komijnzaad met de chili, peper en rozemarijn. Rooster het mengsel 1 minuut in een droge koekenpan. Doe alles met de fleur de sel in een vijzel en stamp grof. Bestrijk het vlees rondom met olijfolie en bestrooi met de droge rub. Laat afgedekt enkele uren tot een nacht in de koelkast marineren.
Bak het vlees rondom bruin op de barbecue. Keer regelmatig om zodat het vlees een mooi korstje krijgt. Pak het vlees in in twee vellen aluminiumfolie en leg het opnieuw indirect op de barbecue. Sluit het deksel en laat ongeveer anderhalf uur tot 2 uur bakken. Verwijder het folie, vang het sap op en leg het vlees in een ovenschaal. Zet opnieuw op de directe zijde van de barbecue en laat nog een half uur staan tot het vlees een kerntemperatuur van 84°C heeft. Haal dan van de barbecue, dek lichtjes af met folie en laat 15 minuten rusten.
Meng alle ingrediënten voor de saus en breng op een zacht vuur aan de kook. Laat de saus 15 minuten inkoken. Meng alle ingrediënten voor de appelsalade met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Snij de broodjes open en rooster ze even op de barbecue.
Neem twee vorken en trek het vlees voorzichtig uit elkaar. Giet het vleesvocht bij de pulled pork en breng verder op smaak met de barbecuesaus.
Beleg de broodjes met enkele blaadjes little gem. Lepel er royaal de juicy pulled pork op. Schep er een lepel van de appelsalade op en sluit de broodjes. Serveer meteen.
Bak het vlees rondom bruin op de barbecue. Keer regelmatig om zodat het vlees een mooi korstje krijgt. Pak het vlees in in twee vellen aluminiumfolie en leg het opnieuw indirect op de barbecue. Sluit het deksel en laat ongeveer anderhalf uur tot 2 uur bakken. Verwijder het folie, vang het sap op en leg het vlees in een ovenschaal. Zet opnieuw op de directe zijde van de barbecue en laat nog een half uur staan tot het vlees een kerntemperatuur van 84°C heeft. Haal dan van de barbecue, dek lichtjes af met folie en laat 15 minuten rusten.
Meng alle ingrediënten voor de saus en breng op een zacht vuur aan de kook. Laat de saus 15 minuten inkoken. Meng alle ingrediënten voor de appelsalade met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Snij de broodjes open en rooster ze even op de barbecue.
Neem twee vorken en trek het vlees voorzichtig uit elkaar. Giet het vleesvocht bij de pulled pork en breng verder op smaak met de barbecuesaus.
Beleg de broodjes met enkele blaadjes little gem. Lepel er royaal de juicy pulled pork op. Schep er een lepel van de appelsalade op en sluit de broodjes. Serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een super lekkere burger uit de States met zelfgemaakte bbq saus en zelfgemaakte appelsalade. Enkele uren ( tot 1 nacht ervoor) marineren we het vlees met de droge kruiden uit onze vijzel alvorens we gaan bakken .
Ingrediënten
1 kilogram varkensvlees (schouder)
4 broodjes (groot)
2 little gem
1 eetlepel rozemarijn (gedroogde)
5 eetlepels fleur de sel
1⁄2 eetlepel chilivlokken
1 eetlepel komijnzaad
5 peperkorrels
olijfolie
Voor de bbq-saus :
1 eetlepel Worcestersaus
1 lookteentje (geperst)
30 gram bruine suiker
20 milliliter appelazijn
250 milliliter ketchup
1 theelepel mosterd
1 eetlepel honing
1 eetlepel paprikapoeder
1 snuifje cayennepeper
Voor de appelsalade :
2 appels (Granny Smith, in julienne)
40 gram walnoten (grof gehakt)
30 gram pecorino (geraspt)
1 theelepel witte wijnazijn
50 gram rucola
peper
zout
4 broodjes (groot)
2 little gem
1 eetlepel rozemarijn (gedroogde)
5 eetlepels fleur de sel
1⁄2 eetlepel chilivlokken
1 eetlepel komijnzaad
5 peperkorrels
olijfolie
Voor de bbq-saus :
1 eetlepel Worcestersaus
1 lookteentje (geperst)
30 gram bruine suiker
20 milliliter appelazijn
250 milliliter ketchup
1 theelepel mosterd
1 eetlepel honing
1 eetlepel paprikapoeder
1 snuifje cayennepeper
Voor de appelsalade :
2 appels (Granny Smith, in julienne)
40 gram walnoten (grof gehakt)
30 gram pecorino (geraspt)
1 theelepel witte wijnazijn
50 gram rucola
peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
vijzel
BBQ
BBQ
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492612
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht