Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok en bak de kip stukjes bruin .
Kook ondertussen de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
Voeg vervolgens de ui, peper en knoflook toe aan de kip in de wok en bak even mee. Voeg dan de paksoi toe ( eerst het witte deel en roerbak circa 4 minuten en voeg als laatste het groene deel toe. Breng het gerecht op smaak met de sojasaus of de ketjap. Serveer het gerecht op de rijst.
Kook ondertussen de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
Voeg vervolgens de ui, peper en knoflook toe aan de kip in de wok en bak even mee. Voeg dan de paksoi toe ( eerst het witte deel en roerbak circa 4 minuten en voeg als laatste het groene deel toe. Breng het gerecht op smaak met de sojasaus of de ketjap. Serveer het gerecht op de rijst.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit caloriearme gerecht met maar weinig ingrediënten staat vrij snel op tafel. Het hoofdingrediënt namelijk de paksoi is in juni een seizoensproduct. Met slechts 520 kcal eet je een goed vullende , slanke maaltijd. Het witte deel van de paksoi blijft een licht knapperige bite houden en dat is wel zó lekker.
Ingrediënten
150 gram rijst naar keuze.
1 kleine ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 paksoi wit en groen in reepjes( gescheiden houden)
1 rode peper zonder zaad in ringetjes
200 gram kipdijfilet in stukjes en bestrooid met peper uit de molen
1 eetlepel olie
1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
1 kleine ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 paksoi wit en groen in reepjes( gescheiden houden)
1 rode peper zonder zaad in ringetjes
200 gram kipdijfilet in stukjes en bestrooid met peper uit de molen
1 eetlepel olie
1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, snijplank , mes en pan voor de rijst
Leuke tips
Serveer het gerecht op de rijst. Zet voor de liefhebber wat sambal badjak op tafel.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492603
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Voedingscentrum eigen tekst en foto's iets aangepast
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht