Bereidingswijze
1 Verwijder de kleine graatjes van de makreel en prak de vis fijn met een vork. Voeg de wijn, de boter en 2/3 van de bieslook toe en kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
2 Schep de rillettes in een weckpotje en zet 1 uur in de koelkast. Werk voor het serveren af met de rest van de bieslook. Lekker met crackers en augurkjes.
2 Schep de rillettes in een weckpotje en zet 1 uur in de koelkast. Werk voor het serveren af met de rest van de bieslook. Lekker met crackers en augurkjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wat crackers en lekkere zelfgemaakte rillettes: meer heb je niet nodig voor een gezellig aperitief. Tip: de makreel kun je ook vervangen door gerookte forel.
Ingrediënten
200 g gerookte makreel
2 el gehakt bieslook
1 scheutje droge witte wijn
1 snuifje nootmuskaat
50 g hoeveboter (gesmolten)
peper en zout
2 el gehakt bieslook
1 scheutje droge witte wijn
1 snuifje nootmuskaat
50 g hoeveboter (gesmolten)
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
1 weckpotje
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1492597
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle lekker
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht