Bereidingswijze
Voor het marineren van de garnalen :
-Maak de garnalen schoon en doe deze samen met de overige ingrediënten voor de marinade in een kom en roer goed door elkaar. Hou 15 minuten apart.
Voor de gemalen masalapasta :
-Voeg alle ingrediënten voor het maken van de gemalen masala toe aan een blender en mix tot een gladde pasta.
-Voeg eventueel wat water toe tijdens het maken van de pasta.
Voor de curry :
-Verhit olie in een pan. Als de olie heet is, voeg je de gemarineerde scampi toe en bak 2-3 minuten.
-Schep de scampi op een bord en houd ze apart.
-Voeg in de resterende olie de kerrieblaadjes en de groene peper toe en bak een paar seconden.
-Voeg de ui toe en bak tot ze glazig worden.
-Voeg tomaat toe en kook 2-3 minuten.
-Voeg nu de gemalen masalapasta, 12 cl water en tamarindepasta toe en kook 5-6 minuten.
-Voeg kokosmelk, 50 cl water en de garnalen toe en laat 2-3 minuten sudderen.
-Voeg zout naar smaak toe en meng goed.
-Garneer met verse koriander en serveer warm met rijst.
-Maak de garnalen schoon en doe deze samen met de overige ingrediënten voor de marinade in een kom en roer goed door elkaar. Hou 15 minuten apart.
Voor de gemalen masalapasta :
-Voeg alle ingrediënten voor het maken van de gemalen masala toe aan een blender en mix tot een gladde pasta.
-Voeg eventueel wat water toe tijdens het maken van de pasta.
Voor de curry :
-Verhit olie in een pan. Als de olie heet is, voeg je de gemarineerde scampi toe en bak 2-3 minuten.
-Schep de scampi op een bord en houd ze apart.
-Voeg in de resterende olie de kerrieblaadjes en de groene peper toe en bak een paar seconden.
-Voeg de ui toe en bak tot ze glazig worden.
-Voeg tomaat toe en kook 2-3 minuten.
-Voeg nu de gemalen masalapasta, 12 cl water en tamarindepasta toe en kook 5-6 minuten.
-Voeg kokosmelk, 50 cl water en de garnalen toe en laat 2-3 minuten sudderen.
-Voeg zout naar smaak toe en meng goed.
-Garneer met verse koriander en serveer warm met rijst.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bij deze lekkere scampi curry in Goan-stijl serveren we rijst
Ingrediënten
Voor het marineren van de scampi :
500 g Scampi (schoongemaakt)
½ theelepel Zout
½ theelepel Kurkumapoeder
1 eetlepel Citroensap
Voor de gemalen Masala-pasta :
2 eetlepels Korianderzaad
2 theelepel Komijnzaad
200 g verse kokosnoot (geraspt)
8-10 Kashmiri droge rode pepers
5-6 teentjes Knoflook
1 theelepel hele peperkorrels
1 theelepel Kruidnagel
1 stengeltje kaneel
Voor de Curry :
3 eetlepels Plantaardige Olie
10-12 Curry Leaves
2-3 groene pepers (gehakt)
100 g ui (gehakt)
100 g tomaat (gehakt)
2 theelepel tamarindepasta
25 cl kokosmelk
Zout naar smaak
500 g Scampi (schoongemaakt)
½ theelepel Zout
½ theelepel Kurkumapoeder
1 eetlepel Citroensap
Voor de gemalen Masala-pasta :
2 eetlepels Korianderzaad
2 theelepel Komijnzaad
200 g verse kokosnoot (geraspt)
8-10 Kashmiri droge rode pepers
5-6 teentjes Knoflook
1 theelepel hele peperkorrels
1 theelepel Kruidnagel
1 stengeltje kaneel
Voor de Curry :
3 eetlepels Plantaardige Olie
10-12 Curry Leaves
2-3 groene pepers (gehakt)
100 g ui (gehakt)
100 g tomaat (gehakt)
2 theelepel tamarindepasta
25 cl kokosmelk
Zout naar smaak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492586
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest : chef = Neha Mathur
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht