Goan Vis Curry

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 06/06/2022 - 10:44
Bereidingswijze
Marineer de vis :
-Was de vis met water. Laat goed uitlekken en voeg het toe aan een middelgrote mengkom samen met zout, kurkumapoeder en limoensap. Meng goed om de vis te coaten. Houd de kom 15 minuten apart.
Maak The Ground Goan Masala Pasta :
-Voeg korianderzaad, komijnzaad, verse kokosnoot, Kashmiri droge rode pepers, knoflook, zwarte peperkorrels, kruidnagel en kaneelstokje samen met 18 cl water toe aan een snelle blender en mix tot een gladde pasta.
-Schraap tijdens het mixen een paar keer over de zijkanten van de blender.
Maak De Curry :
-Verhit plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
-Zodra de olie heet is, legt u de gemarineerde vis in de pan in een enkele laag en bakt u 2-3 minuten aan elke kant tot ze lichtbruin zijn.
-Schep de gebakken vis op een bord en zet apart.
-Voeg in de resterende olie groene pepers toe en bak 3-4 seconden.
-Voeg uien toe en bak tot ze doorschijnend worden (2-3 minuten).
-Voeg tomaten en Kashmiri rode chilipoeder toe aan de pan en kook 1-2 minuten tot de tomaten een beetje papperig zijn. Prak de tomaten tijdens het koken met de achterkant van een pollepel.
-Voeg nu de gemalen masala-pasta die we eerder hebben gemaakt toe aan de pan, samen met 24 cl water en tamarindepasta, en meng goed.
-Bedek de pan met een deksel en kook 6-8 minuten tot de olie begint te scheiden aan de zijkanten van de pan.
-Voeg kokosmelk en 2 kopjes water toe en meng goed.
-Voeg de gebakken vis en zout toe en breng de curry aan de kook. Zet het vuur laag en laat 3-4 minuten sudderen.
-Controleer op zout en voeg indien nodig meer toe.

Garneer met verse koriander en serveer warm met rijst.
Afbeelding
Goan Vis Curry
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Goan Fish Curry is een pittige curry , gemaakt met eenvoudige ingrediënten
Ingrediënten
Om de vis te marineren :
1/2 kg vis (in dit recept gebruikt de chef makreel blokjes) ; zeebaars , kabeljauw gaat evenzo
½ theelepel zout
½ theelepel kurkumapoeder
1 eetlepel limoensap
Om de grond Masala-pasta te maken :
2 eetlepels hele korianderzaadjes
2 theelepels komijnzaad
150 g geraspte verse kokosnoot
8 à10 hele Kashmiri droge rode pepers (stengels verwijderd)
5-6 teentjes knoflook (geschild)
1 theelepel hele zwarte peperkorrels
1 theelepel kruidnagel
1 kaneelstokje
Om de curry te maken :
3 eetlepels plantaardige olie
2-3 gehakte groene pepers
100 g gesnipperde uien
100 g fijngehakte tomaten
2 theelepels Kashmiri rode chilipoeder
2 theelepels tamarindepasta
24 cl kokosmelk
2 theelepels zout (of naar smaak)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492585
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pinterest - Whiskaffair
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester