Bereidingswijze
- Fruit de ui in een beetje olie op een laag vuur totdat hij echt bruin is geworden.
- Doe de Chorizo en knoflook erbij en bak het al roerend een paar minuutjes mee.
- Voeg de aardappels toe en bak ze 5 minuutjes mee, schep alles goed door elkaar.
- Doe het paprikapoeder (en eventueel zout naar smaak) erbij en giet er zoveel water bij dat alles onder staat.
- Laat alles 25-35 minuten zonder deksel op een laag vuur pruttelen tot de aardappels gaar zijn en het vocht is ingekookt. Schep alles regelmatig door elkaar zodat alles gelijkmatig gaar wordt.
- Doe de Chorizo en knoflook erbij en bak het al roerend een paar minuutjes mee.
- Voeg de aardappels toe en bak ze 5 minuutjes mee, schep alles goed door elkaar.
- Doe het paprikapoeder (en eventueel zout naar smaak) erbij en giet er zoveel water bij dat alles onder staat.
- Laat alles 25-35 minuten zonder deksel op een laag vuur pruttelen tot de aardappels gaar zijn en het vocht is ingekookt. Schep alles regelmatig door elkaar zodat alles gelijkmatig gaar wordt.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept heb ik uit mijn favoriete Spaanse kookboek en komt uit de Rioja streek
Je kunt dit gerecht uitbreiden door paprika en/of tomaat toe te voegen, je krijgt dan een heerlijk en makkelijk eenpansgerecht. Ik heb het zo op de originele manier gemaakt omdat ik er asperges-op-zijn-andalusisch bij gegeten heb.
TIP: Als je het graag pittig hebt dan kun je nog een gedroogde peper of verse chilipeper toevoegen, of je gebruikt de pittige Pimenton in plaats van het milde paprikapoeder.
Je kunt dit gerecht uitbreiden door paprika en/of tomaat toe te voegen, je krijgt dan een heerlijk en makkelijk eenpansgerecht. Ik heb het zo op de originele manier gemaakt omdat ik er asperges-op-zijn-andalusisch bij gegeten heb.
TIP: Als je het graag pittig hebt dan kun je nog een gedroogde peper of verse chilipeper toevoegen, of je gebruikt de pittige Pimenton in plaats van het milde paprikapoeder.
Ingrediënten
- 200 gram Chorizoworst, gedroogd of halfgedroogd (om te bakken) in plakjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 gram (nieuwe) aardappels, geschild en in stukken gesneden
- olijfolie
- 1 tl mild paprikapoeder
- optioneel: zout
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 gram (nieuwe) aardappels, geschild en in stukken gesneden
- olijfolie
- 1 tl mild paprikapoeder
- optioneel: zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492582
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
De smaken van Spanje.
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij