Bereidingswijze
- Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de 2 teentjes knoflook (eventueel fijngehakt) goudbruin. Neem ze uit de pan en hou ze apart. Vervolgens snij het brood in kleine blokjes en doe deze in de pan met olijfolie. Ook nu weer tot het brood mooi goudbruin van kleur is.
- Meng het brood samen met de knoflook, een flinke scheut wijnazijn en 1 koffielepel Pimenton goed door elkaar en maal het vervolgens goed fijn.
- De asperges schillen, in stukjes van 2 à 3 centimeter snijden en vervolgens in de pan met olijfolie even aan te bakken. vervolgens meng het mengsel van brood, Pimenton, knoflook en wijnazijn goed met de asperges, voeg hier aan toe de kippenbouillon en zet het vuur laag.
- Laat het geheel zolang sudderen tot de vloeistof mooi is ingedikt en de asperges gaar zijn. (Ze mogen nog wel een bite hebben.) Bij behoefte water toevoegen totdat de saus mooi is ingedikt.
- Meng het brood samen met de knoflook, een flinke scheut wijnazijn en 1 koffielepel Pimenton goed door elkaar en maal het vervolgens goed fijn.
- De asperges schillen, in stukjes van 2 à 3 centimeter snijden en vervolgens in de pan met olijfolie even aan te bakken. vervolgens meng het mengsel van brood, Pimenton, knoflook en wijnazijn goed met de asperges, voeg hier aan toe de kippenbouillon en zet het vuur laag.
- Laat het geheel zolang sudderen tot de vloeistof mooi is ingedikt en de asperges gaar zijn. (Ze mogen nog wel een bite hebben.) Bij behoefte water toevoegen totdat de saus mooi is ingedikt.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit tapa gerecht is oorspronkelijk met groene asperges gemaakt. Echter nu er hier momenteel in onze streek volop witte asperges verkrijgbaar zijn heb ik de witte versie hiervoor gebruikt.
Witte en groene asperges zijn beide heel goed mogelijk.
Ik heb het niet als tapasgerecht geserveerd maar als bijgerecht bij aardappels-met-chorizo-patatas-a-la-riojana
Witte en groene asperges zijn beide heel goed mogelijk.
Ik heb het niet als tapasgerecht geserveerd maar als bijgerecht bij aardappels-met-chorizo-patatas-a-la-riojana
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote snee brood
- olijfolie
- 8 asperges (wit of groen)
- scheut wijnazijn
- 1 koffielepel Pimenton ( gerookt paprika poeder )
- 300 ml kippen bouillon
- 1 grote snee brood
- olijfolie
- 8 asperges (wit of groen)
- scheut wijnazijn
- 1 koffielepel Pimenton ( gerookt paprika poeder )
- 300 ml kippen bouillon
Leuke tips
Opdienen met een stukje brood dat gebakken is in een laagje olijfolie.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
1492581
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Passie voor Andalusië/Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch