Romige kipcurry met mango chutney

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 06/05/2022 - 09:51
Bereidingswijze
In pan olie verhitten en hierin de blokjes kip bakken en daarna met schuimspaan voorzichtig uit de pan nemen en apart houden.
De fijngesneden ui, knoflook en sambal oelek 2 minuten al roerend bakken.
Tomatenpuree toevoegen en even meebakken (zo verdwijnt de zure smaak van de tomatenpuree).
Gemberpoeder, koenjit, koriander en kerriepoeder toevoegen en 1 minuut al roerend meebakken.
Mango chutney en kokosmelk erdoor roeren en aan de kook brengen.1 minuut zachtjes laten koken. Vlak voor het opdienen de kip erdoor doen en even mee verwarmen.
Proeven en eventueel nog wat citroensap toevoegen. Garneren met verse koriander en sliertjes verse mango.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
erg lekker
Ingrediƫnten
Kipfilet
2 el olie
1 ui
2 teentjes knoflook
1tl sambal oelek
1 klein blikje tomatenpuree
1 tl djahe (gemberpoeder)
1 tl koenjit (geelwortel
1 tl ketoembar (gemalen koriander)
2 tl kerriepoeder (curry madras)
3 el mango chutney
200 ml kokosmelk
Gehakte koriander
1 mango
Leuke tips
lekker met rijst of naanbrood en een salade
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492580
Homepage ID
2186383
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
jcmpolman