RUNDSVLEES STROGANOFF - Het beste recept -

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 06/04/2022 - 11:40
Bereidingswijze
-Verhit olie en boter in een zware koekenpan en bak uien en champignons op middelhoog vuur gedurende 7-10 minuten. Verwijder en zet opzij.
-Voeg de gesneden biefstuk toe aan dezelfde koekenpan en bak snel op hoog vuur gedurende 3-5 minuten.
-Voeg wodka toe en kook verder tot de alcohol is opgebrand, voeg bouillon, mosterd, laurier, zout en peper toe.
-Schraap de bodem van de pan met een spatel om alle bruine stukjes los te maken, ze zullen veel smaak aan de saus toevoegen.
-Doe de champignons en uien terug in de pan en kook 3 minuten tot alles door en door warm is en borrelt.
-Roer de zure room er op laag vuur door om te voorkomen dat de saus gaat splijten. Strooi er peterselie over en haal van het vuur.
-Serveer met aardappelpuree of rijst.
Afbeelding
 RUNDSVLEES STROGANOFF - Het beste recept -
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Malse en sappige biefstukreepjes met champignons en uien, gesmoord in een hartige zure roomsaus. 
Ingrediënten
1 el olie
1 el boter
1 ui dun gesneden
250 g champignons/kastanjechampignons gesneden
1/2 kg biefstuk in reepjes gesneden
60 ml wodka
zout
peper vers gemalen
125 ml runderbouillon
1 laurierblad
1 tl volkoren mosterd
250 ml crème frache of zure room
3-4 takjes-bladpeterselie fijngehakt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Russisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492579
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Vikalinka
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester