Bereidingswijze
Kook de geschilde asperges met de schillen en de kontjes in water met het bouillonblokje beetgaar. Giet af , maar vang de bouillon op. Spoel de asperges koud en snij in kleine stukjes.( bewaar enkele topjes ter garnering)
Kook de blokjes vastkokende aardappel gaar in de aspergebouillon, spoel koud en laat goed uitdruipen.
Meng de mayonaise met de yoghurt, peper en zout ( naar smaak) en de mosterd tot een dressing. Roer er de stukjes bieslook door. Roer de dressing voorzichtig door de asperges, aardappel en hamblokjes. ( Tot hier kun je voorbereiden en de kom tot gebruik koud en afgedekt wegzetten)
OPMAAK VAN DE SALADE
Leg de blaadjes little gem verdeeld over 2 borden. Besprenkel met een beetje olijfolie. Verdeel er de salade over en garneer met de stukjes ei , wat peterselie of basilicum. En enkele topjes van de asperges.
Kook de blokjes vastkokende aardappel gaar in de aspergebouillon, spoel koud en laat goed uitdruipen.
Meng de mayonaise met de yoghurt, peper en zout ( naar smaak) en de mosterd tot een dressing. Roer er de stukjes bieslook door. Roer de dressing voorzichtig door de asperges, aardappel en hamblokjes. ( Tot hier kun je voorbereiden en de kom tot gebruik koud en afgedekt wegzetten)
OPMAAK VAN DE SALADE
Leg de blaadjes little gem verdeeld over 2 borden. Besprenkel met een beetje olijfolie. Verdeel er de salade over en garneer met de stukjes ei , wat peterselie of basilicum. En enkele topjes van de asperges.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een dergelijk recept als dit heb ik ooit in een blad zien staan. Daar werd een salade gemaakt met asperges uit een glas. Niks mis mee, maar voor mij persoonlijk ondenkbaar in het aspergeseizoen. Dan gebruik je uiteraard verse asperges. Zodoende heb ik mijn eigen recept gecreëerd met verse asperges. Als hoofdgerecht, op een buffet of als begeleiding bij een bbq een uitstekende en lekkere keuze.
Ingrediënten
400 gram geschilde vastkokende aardappelen in blokjes van circa 1 cm
500 gram geschilde witte asperges
1/2 blokje kippenbouillon met minder zout
2 hard gekookte eieren in vieren gedeeld
1 plak achterham van 100 gram in kleine blokjes
circa 10 gram verse bieslook in kleine stukjes geknipt.
2 volle el Belgische mayonaise
1 volle el Griekse yoghurt
2 tl zachte mosterd of meer naar smaak.
peper en zout uit de molen naar smaak
1 à 2 kropjes baby little gem
olijfolie
500 gram geschilde witte asperges
1/2 blokje kippenbouillon met minder zout
2 hard gekookte eieren in vieren gedeeld
1 plak achterham van 100 gram in kleine blokjes
circa 10 gram verse bieslook in kleine stukjes geknipt.
2 volle el Belgische mayonaise
1 volle el Griekse yoghurt
2 tl zachte mosterd of meer naar smaak.
peper en zout uit de molen naar smaak
1 à 2 kropjes baby little gem
olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan, vergiet, dunschiller, snijplank en mes
Leuke tips
Kies voor een andere ham soort ( serrano of Parma) of met kaas naar keuze als je vegetarisch wil.
Uiteraard kun je deze salade ook lauwwarm serveren.
Uiteraard kun je deze salade ook lauwwarm serveren.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492576
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht