Bereidingswijze
-Gooi de garnalen met zout, peper, 1 tl Cajun-kruiden en oregano en bedek ze goed. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en besprenkel de bodem van de pan met olijfolie.
- scampi toevoegen en 2 minuten meebakken. Draai de scampi om en bak nog een minuut of twee. Schep vervolgens op een bord en zet apart.
-Besprenkel de pan met een beetje meer olijfolie, voeg de worst toe en bruin tot ze mooi gekarameliseerd zijn, ongeveer 4 - 5 minuten. Verwijderen op bord, opzij zetten.
-Voeg de pasta toe aan gezouten kokend water en kook al dente.
-Zet het vuur laag tot medium en voeg een beetje meer olijfolie toe aan de pan, voeg de ui, rode paprika, Cajun-kruiden, bruine suiker en een flinke snuf zout toe.
-Sauteer tot de ui en peper een beetje zacht is geworden en schraap alle gebruinde stukjes die je kunt weg. Voeg de knoflook toe en kook tot het geurig is, ongeveer 30 seconden.
-Voeg geplette tomaten, kippenbouillon en slagroom toe. Breng aan de kook, roer en schraap alle bruine stukjes van de bodem van de pan, laat een paar minuten sudderen.
-Voeg na het sudderen Parmezaanse kaas toe en roer door de saus.
-Wanneer Parmezaanse kaas is gemengd, voeg gekookte pasta en worst toe en roer om te combineren en door te verwarmen, 2 - 3 minuten.
-Zout en peper naar smaak en als laatste de scampi toevoegen.
Serveer met gehakte peterselie.
- scampi toevoegen en 2 minuten meebakken. Draai de scampi om en bak nog een minuut of twee. Schep vervolgens op een bord en zet apart.
-Besprenkel de pan met een beetje meer olijfolie, voeg de worst toe en bruin tot ze mooi gekarameliseerd zijn, ongeveer 4 - 5 minuten. Verwijderen op bord, opzij zetten.
-Voeg de pasta toe aan gezouten kokend water en kook al dente.
-Zet het vuur laag tot medium en voeg een beetje meer olijfolie toe aan de pan, voeg de ui, rode paprika, Cajun-kruiden, bruine suiker en een flinke snuf zout toe.
-Sauteer tot de ui en peper een beetje zacht is geworden en schraap alle gebruinde stukjes die je kunt weg. Voeg de knoflook toe en kook tot het geurig is, ongeveer 30 seconden.
-Voeg geplette tomaten, kippenbouillon en slagroom toe. Breng aan de kook, roer en schraap alle bruine stukjes van de bodem van de pan, laat een paar minuten sudderen.
-Voeg na het sudderen Parmezaanse kaas toe en roer door de saus.
-Wanneer Parmezaanse kaas is gemengd, voeg gekookte pasta en worst toe en roer om te combineren en door te verwarmen, 2 - 3 minuten.
-Zout en peper naar smaak en als laatste de scampi toevoegen.
Serveer met gehakte peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Romige Cajun Scampi Pasta met worst is gemakkelijk te maken , dit is een lekker éénpans gerecht! Binnen de 40 minuten zet je dit op tafel .
Ingrediënten
1/2 kg grote scampi (gepeld en ontdaan van darmkanaal)
zout en vers gekraakte zwarte peper (naar smaak)
1 theelepel Cajun-kruiden (of Creoolse kruiden)
½ theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels Olijfolie
180 g andouille-worst of rookworst (dun gesneden)
280 g fettuccine pasta
½ ui (dun gesneden)
1 rode paprika (in dunne plakjes)
4 theelepels Cajun-kruiden (of Creoolse kruiden)
1 theelepel bruine suiker
2-3 teentjes knoflook (gesnipperd)
100 g geplette tomaten
25 cl kippenbouillon
25 cl zware room
150 g geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel peterselie (gehakt)
zout en vers gekraakte zwarte peper (naar smaak)
1 theelepel Cajun-kruiden (of Creoolse kruiden)
½ theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels Olijfolie
180 g andouille-worst of rookworst (dun gesneden)
280 g fettuccine pasta
½ ui (dun gesneden)
1 rode paprika (in dunne plakjes)
4 theelepels Cajun-kruiden (of Creoolse kruiden)
1 theelepel bruine suiker
2-3 teentjes knoflook (gesnipperd)
100 g geplette tomaten
25 cl kippenbouillon
25 cl zware room
150 g geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel peterselie (gehakt)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492572
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = Olya (Pinterest)
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht