Bereidingswijze
Verdeel de salade over de 2 salade borden. Klop een heerlijke dressing van het sap van een halve limoen, de rasp, olijfolie, agavesiroop, fijngehakte verse basilicum, peper en de mayonaise. Proef en zet even aan de kant.
Snij de paling in schuine stukjes van circa 4 cm. Verdeel deze over de salade. Verdeel er de pakjes radijs en bosui ringetjes over. Giet er de dressing over en werk de salade af met de radijsbloemetjes en wat plakjes limoen.
Snij de paling in schuine stukjes van circa 4 cm. Verdeel deze over de salade. Verdeel er de pakjes radijs en bosui ringetjes over. Giet er de dressing over en werk de salade af met de radijsbloemetjes en wat plakjes limoen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dat je met gerookte paling meer kunt dan enkel als borrelhapje op toast, bewijst deze fijne salade.
Heerlijke lentesalade( maaltijdsalade) met gerookte paling, die in 10 minuten op tafel kan staan , mits je de radijsbloemetjes al wat eerder hebt gemaakt. Ik serveerde de salade met Philadelphia op bruin volkorenbrood.
Ingrediënten
100 gram gerookte paling
120 gram gemengde salade naar keuze
1/2 -1 bosje radijs (10 bloemetjes en enkele radijsjes in plakjes gesneden).
1 bosui in ringetjes
1 limoen
1 el verse basilicum klein gehakt
2 el mayonaise( of halvanaise)
1 el olijfolie
1/2 el honing of agavesiroop
peper naar smaak uit de molen
120 gram gemengde salade naar keuze
1/2 -1 bosje radijs (10 bloemetjes en enkele radijsjes in plakjes gesneden).
1 bosui in ringetjes
1 limoen
1 el verse basilicum klein gehakt
2 el mayonaise( of halvanaise)
1 el olijfolie
1/2 el honing of agavesiroop
peper naar smaak uit de molen
Hulpmiddelen & keukengerei
saladeborden, snijplank, mes en kom
Leuke tips
Snij de radijsjes diep in, maar niet door. Leg ze in koud water met wat ijsblokjes en een theelepel zout. laat staat en de bloemetjes gaan open.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1492570
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Aangepast recept van Visrecepten.nl eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht