Bereidingswijze
Kook de kipfilet in 15 minuten gaar in de kippenbouillon of water. Laat de kip afkoelen en pluk de kip daarna in stukken.
Was de komkommer en wortel en snijd of rasp deze daarna in dunne reepjes. De bosuitjes wassen en in dunne reepjes snijden. De koriander wassen en grof hakken.
Maak de dressing. Doe hiervoor de knoflook, rode peper, oestersaus, sojasaus en de sesamolie in de blender en maal het fijn.
Meng in een kom kip, komkommer, wortel en dressing door elkaar. Voeg ook de helft van de bosuitjes en de koriander toen.
Leg de salade op een schaal en garneer met de rest van de bosuitjes en koriander en de geroosterde sesamzaadjes en pinda's.
Was de komkommer en wortel en snijd of rasp deze daarna in dunne reepjes. De bosuitjes wassen en in dunne reepjes snijden. De koriander wassen en grof hakken.
Maak de dressing. Doe hiervoor de knoflook, rode peper, oestersaus, sojasaus en de sesamolie in de blender en maal het fijn.
Meng in een kom kip, komkommer, wortel en dressing door elkaar. Voeg ook de helft van de bosuitjes en de koriander toen.
Leg de salade op een schaal en garneer met de rest van de bosuitjes en koriander en de geroosterde sesamzaadjes en pinda's.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke Oosterse salade, waar je veel kanten mee op kunt.
Je kan het eten als bijgerecht bij nasi, bami
Of als hoofdgerecht met een lekker stukje brood.
Je kan het eten als bijgerecht bij nasi, bami
Of als hoofdgerecht met een lekker stukje brood.
Ingrediƫnten
Salade:
1 grote kipfilet (of een restje gegaarde kip) 250ml kippenbouillon
1/2 komkommer 1 winterwortel 4 bosuitjes 1 bosje koriander
Dressing:
4 eetlepels oestersaus 1 eetlepel sojasaus 1 eetlepel sesamolie
1/2 rode peper 1/2 teentje knoflook
Garnering:
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes 2 eetlepels geroosterde pinda's, gemalen
1 grote kipfilet (of een restje gegaarde kip) 250ml kippenbouillon
1/2 komkommer 1 winterwortel 4 bosuitjes 1 bosje koriander
Dressing:
4 eetlepels oestersaus 1 eetlepel sojasaus 1 eetlepel sesamolie
1/2 rode peper 1/2 teentje knoflook
Garnering:
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes 2 eetlepels geroosterde pinda's, gemalen
Leuke tips
lekker met een heerlijk stukje brood
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1492569
Homepage ID
1336844
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht