Bereidingswijze
1 Spoel de rijst grondig. Laat de rijst 30 minuten weken in water. Als je minder tijd hebt, laat je de rijst enkele minuten rusten terwijl de bouillon opwarmt.
2 Breng de kippenbouillon aan de kook. Zeef de gespoelde en geweekte rijst. Voeg de rijst toe aan de kippenbouillon en laat 1.30 uur sudderen op een middelmatig vuur. Tijdens het koken brokkelen de rijstkorrels volledig af, zodat het zetmeel zich kan binden met de bouillon en er een pap ontstaat. Wil je echt dikke pap? Laat dan nog verder inkoken.
3 Maak de gember en de lente-uitjes schoon en snij ze zo fijn mogelijk voor de afwerking.
4 Als de congee klaar is, mogen de kipfilets in de pot. Gaar de filets 10 minuten in de pap op een middelmatig vuur. Laat het geheel niet koken, maar rustig sudderen zodat de kip kan pocheren en supermals blijft.
5 Haal de kipfilets uit de pap en snij ze in reepjes. Proef de congee en kruid met wat sojasaus naar smaak.
6 Schep een pollepel congee in een ontbijtkom en werk af met de kippenreepjes, de lente-ui, de gember en de zwarte sesamzaadjes.
2 Breng de kippenbouillon aan de kook. Zeef de gespoelde en geweekte rijst. Voeg de rijst toe aan de kippenbouillon en laat 1.30 uur sudderen op een middelmatig vuur. Tijdens het koken brokkelen de rijstkorrels volledig af, zodat het zetmeel zich kan binden met de bouillon en er een pap ontstaat. Wil je echt dikke pap? Laat dan nog verder inkoken.
3 Maak de gember en de lente-uitjes schoon en snij ze zo fijn mogelijk voor de afwerking.
4 Als de congee klaar is, mogen de kipfilets in de pot. Gaar de filets 10 minuten in de pap op een middelmatig vuur. Laat het geheel niet koken, maar rustig sudderen zodat de kip kan pocheren en supermals blijft.
5 Haal de kipfilets uit de pap en snij ze in reepjes. Proef de congee en kruid met wat sojasaus naar smaak.
6 Schep een pollepel congee in een ontbijtkom en werk af met de kippenreepjes, de lente-ui, de gember en de zwarte sesamzaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18px“Met congee kun je een miljard richtingen uit. Met enkele simpele toppings is dit een heerlijk ontbijt of lunch voor wie geen fan is van zoet ‘s ochtends!”
Ingrediënten
100 g sushirijst100 g
50 g jasmijn rijst
2 kipfilets
3 cm gember
2 lente-uien
1,5 L kippenbouillon
4 el sojasaus
1 tl zwarte sesamzaadjes
50 g jasmijn rijst
2 kipfilets
3 cm gember
2 lente-uien
1,5 L kippenbouillon
4 el sojasaus
1 tl zwarte sesamzaadjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1492566
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht