Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de kookroom en de bouillon in een pannetje en laat dit tot ongeveer de helft inkoken.
- Schil de aardappels en de koolrabi en snijd in zo dun mogelijke plakjes.
- Fruit de fijngesnipperde knoflook en de fijngesnipperde ui in een beetje olijfolie.
- Eenmaal glazig kan je het gehakt erbij voegen en stevig aanbraden.
- Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
- Doe in een ovenschotel eerst de helft van het gehakt, dan een laag koolrabi, dan een laag aardappel dan de andere helft van het gehakt, en eindig met een laatste laag koolrabi.
- Overgiet het geheel met de ingekookte room-bouillon, verkruimel de feta erover en zet 45 tot 60 minuten in de oven.
- Zet op het laatst even de grill aan voor een mooi bruin korstje.
- Doe de kookroom en de bouillon in een pannetje en laat dit tot ongeveer de helft inkoken.
- Schil de aardappels en de koolrabi en snijd in zo dun mogelijke plakjes.
- Fruit de fijngesnipperde knoflook en de fijngesnipperde ui in een beetje olijfolie.
- Eenmaal glazig kan je het gehakt erbij voegen en stevig aanbraden.
- Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
- Doe in een ovenschotel eerst de helft van het gehakt, dan een laag koolrabi, dan een laag aardappel dan de andere helft van het gehakt, en eindig met een laatste laag koolrabi.
- Overgiet het geheel met de ingekookte room-bouillon, verkruimel de feta erover en zet 45 tot 60 minuten in de oven.
- Zet op het laatst even de grill aan voor een mooi bruin korstje.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Koolrabi vind ik erg lekker, de smaak zit een beetje tussen witte kool en radijsjes in.
Dus als ik een recept tegen kom met een anders dan andere bereidingswijze dan wil ik dat graag uitproberen. Ik kwam dit recept op internet tegen en het bleek ook al in aangepaste vorm gemaakt te zijn. Daar heb ik nog eens een keer mijn eigen inspiratie aan toegevoegd en zo is deze verbastering weer ontstaan. Overigens wel een hele lekkere en gezonde verbastering.
Aandachtspuntje is wel dat de schotel lang genoeg in de oven staat omdat de koolrabi en aardappel er rauw ingaan. In het originele recept werd 40 minuten genoemd maar ik vind 45 tot 60 minuten toch beter. Natuurlijk is ook elke oven weer anders dus de oventijden zijn altijd richttijden.
Dus als ik een recept tegen kom met een anders dan andere bereidingswijze dan wil ik dat graag uitproberen. Ik kwam dit recept op internet tegen en het bleek ook al in aangepaste vorm gemaakt te zijn. Daar heb ik nog eens een keer mijn eigen inspiratie aan toegevoegd en zo is deze verbastering weer ontstaan. Overigens wel een hele lekkere en gezonde verbastering.
Aandachtspuntje is wel dat de schotel lang genoeg in de oven staat omdat de koolrabi en aardappel er rauw ingaan. In het originele recept werd 40 minuten genoemd maar ik vind 45 tot 60 minuten toch beter. Natuurlijk is ook elke oven weer anders dus de oventijden zijn altijd richttijden.
Ingrediënten
- 2 koolrabi
- 6 aardappelen
- 200 ml (kook)room
- 250 ml runderbouillon
- 500 gram gehakt (gemengd)
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- olijfolie
- peper en zout (naar smaak)
- 200 gr fetakaas
- 6 aardappelen
- 200 ml (kook)room
- 250 ml runderbouillon
- 500 gram gehakt (gemengd)
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- olijfolie
- peper en zout (naar smaak)
- 200 gr fetakaas
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492564
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
sos recepten/Koken op hakken/Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij