Bereidingswijze
Marineren:
- Doe alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een grote kom. Dek af en marineer gedurende 4 uur of een nacht.
Beslag & Bak:
-Klop in een ondiepe kom de bloem en kruiden. Haal de kip uit de marinade en wikkel elk stuk in het bloemmengsel.
-Verhit olie in een diepe koekenpan boven een pan op middelhoog vuur tot 180°C. Voeg de kip toe aan de olie en bak 8-10 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn en de interne temperatuur 85°C bereikt.
-Breng over naar een rooster om uit te lekken. Bestrijk alle kanten met Nashville hete saus.
Nashville hete saus te maken:
-klop alle ingrediënten in een kleine kom. U kunt gesmolten boter of ½ kopje olie gebruiken van de resterende olie die is gebruikt om de kip te braden.
- Doe alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een grote kom. Dek af en marineer gedurende 4 uur of een nacht.
Beslag & Bak:
-Klop in een ondiepe kom de bloem en kruiden. Haal de kip uit de marinade en wikkel elk stuk in het bloemmengsel.
-Verhit olie in een diepe koekenpan boven een pan op middelhoog vuur tot 180°C. Voeg de kip toe aan de olie en bak 8-10 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn en de interne temperatuur 85°C bereikt.
-Breng over naar een rooster om uit te lekken. Bestrijk alle kanten met Nashville hete saus.
Nashville hete saus te maken:
-klop alle ingrediënten in een kleine kom. U kunt gesmolten boter of ½ kopje olie gebruiken van de resterende olie die is gebruikt om de kip te braden.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze ongelooflijke hete gefrituurde kippenvleugels uit Nashville zijn niet te versmaden !! Wel eerst minstens 4 uur marineren alvorens te frituren !
Ingrediënten
1,5 kg kippenvleugels
1/2 L karnemelk
10 cl hete saus
50 g gepekelde augurkjes
1 eetlepel cayennepeper
1 eetlepel paprika
1 eetlepel knoflookpoeder
snufje zout
snufje peper
Meelcoating :
400 g bloem
1 eetlepel cayennepeper
1 eetlepel paprika
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel uienpoeder
Nashville Hete Saus of sriracha saus
100 g gesmolten boter (of gebruik olie )
2 eetlepels bruine suiker
3 eetlepels cayennepeper
1 theelepel rode pepervlokken
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprika
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel koosjer zout
plantaardige olie (om te frituren)
1/2 L karnemelk
10 cl hete saus
50 g gepekelde augurkjes
1 eetlepel cayennepeper
1 eetlepel paprika
1 eetlepel knoflookpoeder
snufje zout
snufje peper
Meelcoating :
400 g bloem
1 eetlepel cayennepeper
1 eetlepel paprika
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel uienpoeder
Nashville Hete Saus of sriracha saus
100 g gesmolten boter (of gebruik olie )
2 eetlepels bruine suiker
3 eetlepels cayennepeper
1 theelepel rode pepervlokken
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprika
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel koosjer zout
plantaardige olie (om te frituren)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492560
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pinterest - chef = Layla
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht