Bereidingswijze
- Pel de scampi's en verwijder darmkanaal .
-Pel en hak de ui en de knoflook. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in miniblokjes. Snij de paprika in miniblokjes.
- Stoof de ui en knoflook glazig in olijfolie. Doe er de paprika bij en stoof even mee. Voeg de scampi's toe en laat zachtjes garen.
- Bestrooi de scampi's met paprika en kerriepoeder en schep om. Doe er de blokjes tomaat bij en laat smelten.
- Blus de pan met een scheutje cognac. Eventueel kun je de scampi's flamberen: haal dan eerst de pan van het vuur en schakel de dampkap uit.
- Blus met de room en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout en werk af met de peterselie.
-Pel en hak de ui en de knoflook. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in miniblokjes. Snij de paprika in miniblokjes.
- Stoof de ui en knoflook glazig in olijfolie. Doe er de paprika bij en stoof even mee. Voeg de scampi's toe en laat zachtjes garen.
- Bestrooi de scampi's met paprika en kerriepoeder en schep om. Doe er de blokjes tomaat bij en laat smelten.
- Blus de pan met een scheutje cognac. Eventueel kun je de scampi's flamberen: haal dan eerst de pan van het vuur en schakel de dampkap uit.
- Blus met de room en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout en werk af met de peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxDit licht pikante scampigerechtje staat binnen het halfuur op tafel. Lekker met ciabatta, of met pasta.
Ingrediƫnten
24 scampi's
2 tomaten
1 ui
1 knoflook teentje
1/2 rode paprika
1 el peterselie
20 cl room
cognacscheutje
1/2 el paprikapoeder (pikant)
1/2 el kerriepoeder
olijfolie
peper
zout
2 tomaten
1 ui
1 knoflook teentje
1/2 rode paprika
1 el peterselie
20 cl room
cognacscheutje
1/2 el paprikapoeder (pikant)
1/2 el kerriepoeder
olijfolie
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492559
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libellelekker
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht