Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 160ºC
-Kruid de lamsschenkels royaal met peper en zout. Bruin de lamsschenkels in een grote, diepe ovenvaste pan tot ze aan beide kanten goed bruin zijn. Haal uit de pan en zet apart.
-Fruit in dezelfde pan de ui, wortel, bleekselderij en knoflook tot ze zacht en geurig zijn. Voeg de kruiden en tomatenpuree toe en kook 30 seconden voordat je de rode wijn en bouillon toevoegt. Laat even sudderen en voeg dan de lamsschenkels weer toe aan de saus.
-Dek af met een deksel en plaats in de oven.
-Laat 2-3 uur langzaam smoren tot het lam zacht en sappig is. Controleer de lamsschenkel halverwege de bereiding en voeg indien nodig meer bouillon toe.
-Haal uit de oven en serveer.
-Kruid de lamsschenkels royaal met peper en zout. Bruin de lamsschenkels in een grote, diepe ovenvaste pan tot ze aan beide kanten goed bruin zijn. Haal uit de pan en zet apart.
-Fruit in dezelfde pan de ui, wortel, bleekselderij en knoflook tot ze zacht en geurig zijn. Voeg de kruiden en tomatenpuree toe en kook 30 seconden voordat je de rode wijn en bouillon toevoegt. Laat even sudderen en voeg dan de lamsschenkels weer toe aan de saus.
-Dek af met een deksel en plaats in de oven.
-Laat 2-3 uur langzaam smoren tot het lam zacht en sappig is. Controleer de lamsschenkel halverwege de bereiding en voeg indien nodig meer bouillon toe.
-Haal uit de oven en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het zacht sappige vlees houdt van een romig bijgerecht of iets om al die heerlijke saus op te dweilen. Aardappelpuree, polenta of rijst zijn geweldige keuzes. Ik maak ook graag zoete aardappelpuree en bloemkoolpuree zou een geweldige koolhydraatarme optie zijn.
Ingrediënten
2 el olijfolie
4 lamsschenkels
1 grote ui fijngesnipperd
2 grote wortelen geschild en fijngehakt
2 bleekselderij stengels fijngesneden
4 teentjes knoflook in dunne plakjes
2 takjes verse rozemarijn
1 laurierblad
2 el tomatenpuree
36 cl rode wijn
50 cl lams-/rundvleesbouillon
zout en peper naar smaak
4 lamsschenkels
1 grote ui fijngesnipperd
2 grote wortelen geschild en fijngehakt
2 bleekselderij stengels fijngesneden
4 teentjes knoflook in dunne plakjes
2 takjes verse rozemarijn
1 laurierblad
2 el tomatenpuree
36 cl rode wijn
50 cl lams-/rundvleesbouillon
zout en peper naar smaak
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492553
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
simply delicious
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht