Bereidingswijze
1. Verhit olie in een kookpot. Voeg hing- en mosterdzaad toe, zodra de zaden knetteren, voeg je de curryblaadjes toe.
2. Voeg de gesnipperde uien toe en bak ze goudbruin. Voeg nu de gember-knoflookpasta toe en kook nog 5 minuten.
3. Zet in dit stadium het vuur lager en voeg de droge kruiden toe. Roer 30 seconden en voeg 1/4 kopje warm water toe en kook nog 5-7 minuten.
4. Voeg de gesneden tomaten toe, meng goed en kook 5 minuten op hoog vuur. Voeg nu 1 kopje warm water toe en kook nog 8-10 minuten op middelhoog vuur tot de tomaten gaar en opgenomen zijn.
5. Voeg de kip en het zout toe. Roer tot de masala de kip gelijkmatig bedekt. Zet het vuur lager, dek de pan af met een deksel en kook gedurende 10-15 minuten tot de kip zacht en gaar is.
6. Verwijder het deksel na 10 minuten en verhoog het vuur. Voeg de gehakte groene pepers, kokosmelk toe en kook nog 5 minuten tot de jus iets dikker wordt. Voeg de gekookte eieren en gehakte koriander toe, kook nog 2 minuten. Werk af met citroensap.
7. Doe over in een serveerschaal en garneer met gedroogde kokosnoot en korianderblaadjes. Serveer warm met appam of malabari paratha en perfect gecombineerd met een glas Mandala Sauvignon Blanc 2010 .
2. Voeg de gesnipperde uien toe en bak ze goudbruin. Voeg nu de gember-knoflookpasta toe en kook nog 5 minuten.
3. Zet in dit stadium het vuur lager en voeg de droge kruiden toe. Roer 30 seconden en voeg 1/4 kopje warm water toe en kook nog 5-7 minuten.
4. Voeg de gesneden tomaten toe, meng goed en kook 5 minuten op hoog vuur. Voeg nu 1 kopje warm water toe en kook nog 8-10 minuten op middelhoog vuur tot de tomaten gaar en opgenomen zijn.
5. Voeg de kip en het zout toe. Roer tot de masala de kip gelijkmatig bedekt. Zet het vuur lager, dek de pan af met een deksel en kook gedurende 10-15 minuten tot de kip zacht en gaar is.
6. Verwijder het deksel na 10 minuten en verhoog het vuur. Voeg de gehakte groene pepers, kokosmelk toe en kook nog 5 minuten tot de jus iets dikker wordt. Voeg de gekookte eieren en gehakte koriander toe, kook nog 2 minuten. Werk af met citroensap.
7. Doe over in een serveerschaal en garneer met gedroogde kokosnoot en korianderblaadjes. Serveer warm met appam of malabari paratha en perfect gecombineerd met een glas Mandala Sauvignon Blanc 2010 .
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Chicken curry van de zuidkust van India – Kerala, ook wel Chicken Malabari genoemd. Ik heb het recept lichtjes aangepast met de toevoeging van Hing – ook bekend als Asafoetida (een specerij die bekend staat om zijn spijsvertering en een smaakversterker.) En gekookte eieren.
Ingrediënten
1 Kg Kippenfilet in blokjes gesneden
4 middelgrote uien (fijngehakt)
3 verse tomaten (fijngehakt)
1 el gemberpasta
2 eetlepels Knoflookpasta
2 takjes kerrieblaadjes
2 eetlepels fijngehakte verse koriander
3 verse groene pepers (fijngehakt)
1 tl mosterdzaad
1/4 theelepel Hing-poeder (Asafoetida)
1 eetlepel Kashmiri Red Chili-poeder
1/2 eetlepel kurkumapoeder
1/2 eetlepel korianderpoeder
1/2 eetlepel komijnpoeder
1/4 tl fijngemalen zwarte peper
1/4 theelepel venkelpoeder
300 ml Kokosmelk (Ongezoet)
1 eetlepel gedroogde kokosnoot (in de pan geroosterd)
1 el vers citroensap
200 ml plantaardige olie
Zout naar smaak
4 gekookte eieren
4 middelgrote uien (fijngehakt)
3 verse tomaten (fijngehakt)
1 el gemberpasta
2 eetlepels Knoflookpasta
2 takjes kerrieblaadjes
2 eetlepels fijngehakte verse koriander
3 verse groene pepers (fijngehakt)
1 tl mosterdzaad
1/4 theelepel Hing-poeder (Asafoetida)
1 eetlepel Kashmiri Red Chili-poeder
1/2 eetlepel kurkumapoeder
1/2 eetlepel korianderpoeder
1/2 eetlepel komijnpoeder
1/4 tl fijngemalen zwarte peper
1/4 theelepel venkelpoeder
300 ml Kokosmelk (Ongezoet)
1 eetlepel gedroogde kokosnoot (in de pan geroosterd)
1 el vers citroensap
200 ml plantaardige olie
Zout naar smaak
4 gekookte eieren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492551
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest : chef = CHEFASHISHBHATIA
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht