Tostones

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 05/27/2022 - 10:36
Bereidingswijze
- Schil de bakbananen: snijd eerst de uiteinden eraf. Snijd met een klein scherp mesje over de lengte op de naden in. Pel vervolgens met je handen de schil eraf.
- Snijd het vruchtvlees in plakken van ca. 2 cm dik.
- Verhit een laagje olie van ca. 1 cm tot 160 °C. in de pan en frituur de bakbananen in delen in ca. 6 min. goudgeel. Keer halverwege. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Bedek een stevige (houten) snijplank met wat bakpapier en leg een deel van de gebakken bakbananen erop.
- Plet de plakken 1 voor 1 met het zware bakje/schaaltje tot ze ca. een ½ cm dik zijn. Zorg ervoor dat de plakken niet uit elkaar vallen.
- Verhit de olie tot 190 °C. Frituur de geplette plakken nogmaals ca. 2-3 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi terwijl ze nog heet zijn met het zout.
Afbeelding
Tostones
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tostones zijn dubbelgebakken bakbananen. Lekker met guacamole of tomatensalsa!
Ingrediënten
3 bakbananen
600 ml arachideolie om te frituren
½ tl zout
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492545
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
ah
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester