Bereidingswijze
-Leg de kip op de bodem van de slowcooker.
-Voeg ui, knoflook, tomaten en kippenbouillon toe aan de slowcooker.
-Meng in een aparte kom de olie, chipotle pepers, oregano, komijn en zout.
-Voeg het mengsel toe aan de slowcooker en meng alles door elkaar.
-Kook 4-6 uur op low of 2-3 uur op high.
Serveer met tortilla's, over rijst- of slacups.
-Voeg ui, knoflook, tomaten en kippenbouillon toe aan de slowcooker.
-Meng in een aparte kom de olie, chipotle pepers, oregano, komijn en zout.
-Voeg het mengsel toe aan de slowcooker en meng alles door elkaar.
-Kook 4-6 uur op low of 2-3 uur op high.
Serveer met tortilla's, over rijst- of slacups.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kip Tinga geeft een nieuwe draai aan je taco's. Het is verbazingwekkend wat een klein blikje chipotle-pepers aan een maaltijd kan toevoegen..... Dit gerecht kan je met een slow cooker rustig laten garen .
Ingrediƫnten
1 kg kippenborsten of dijen zonder botten
200 g zoete ui (gehakt)
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 roma tomaten in blokjes
1-2 chipotle pepers in adobosaus ( kant en klaar ) fijn gehakt
1 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gemalen komijn
10 cl kippenbouillon
1 theelepel zout
1 eetlepel olijfolie
Tortilla's om te serveren
Toppings :
Zure room
Geraspte kaas
Avocado
Sla
200 g zoete ui (gehakt)
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 roma tomaten in blokjes
1-2 chipotle pepers in adobosaus ( kant en klaar ) fijn gehakt
1 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gemalen komijn
10 cl kippenbouillon
1 theelepel zout
1 eetlepel olijfolie
Tortilla's om te serveren
Toppings :
Zure room
Geraspte kaas
Avocado
Sla
Hulpmiddelen & keukengerei
slow cooker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492542
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest : chef = Allison Treadwell
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht