Boter tomaten spaghetti

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 05/25/2022 - 17:21
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Snijd de ui
- Snijd de peterselie als je verse peterselie gekocht heb.
- Maak schoon de knoflook en snijd de tomaten in blokjes.

Bereiding:
- Smelt de boter en voeg toe de ui en knoflook
- Voeg toe de tomaten en kook op laag/midden vuur voor 5 minuten
- Kook de pasta beetgaar. Niet gaar koken omdat je straks gaat doorgaren met je tomaten.
- Voeg toe kruiden bij de boter/tomaten
- Bewaar wat pasta water en zeef je pasta
- Voeg toe de pasta met je tomaten en daarna je pasta water toevoegen.
- Hoeveel pasta water je wilt toevoegen ligt aan hoeveel saus je ervan wilt maken.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze recept heb ik op youtube gezien en ik heb een andere versie ervan gemaakt want de kok gebruikt daar cherry tomaten en dat lus ik niet. Dus mijn keuze is geworden tros tomaten. 
Ingrediënten
20 gram versie peterselie of 2 El gedroogd
2 El gedroogd basilicum of Italiaanse kruiden
100 Gram ongezouten roomboter
4 Tomaten
1 ui
3-4 teentjes knoflook
400 gram spaghetti
1/2 Tl peper
1/2 Tl zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank
Knoflook pers
Koksmes
Soep lepel
Zeef
Eet lepels
Thee lepel
Leuke tips
- Check de originele recept van sip and feast als je van cherry tomaten houdt.
- Voeg eens wat geraspte pecorino romano kaas toe.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492540
Homepage ID
2666777
Teller
0
Bron
https://www.youtube.com/watch?v=uCQvpRnqYxM&t=165s
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Vegetarisch
Author Image
Chefdaniel